Letbaner.DK
 
Flot fremmøde og stor spørgelyst til Hovedstadens Letbane
00529  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er en letbane
Link
Støtte
Om foreningen
Kontakt
Arkiv
Tilbage
 
 
 
 


Direktør Rebekka Nymark forklarede Ring 3 letbanens organisation: Metroselskabet og Hovedstadens Letbane.
Foto: Torben Liebst 001

 

Flot fremmøde og stor spørgelyst til Hovedstadens Letbane

 
09.12.16 (Opdat. 13.12.16)
Letbaner.DKs første offentlige arrangement blev afholdt d. 5/12 i Valby Kulturhus. Tilhørerne blev klogere på Letbaner.DK og Hovedstadens Letbane

 
Uge 49 bød på to væsentlige højdepunkter for danske letbaner:

  • Mandag afholdt Letbaner.DK deres første åbne info-møde efter foreningsdannelsen
  • Onsdag kørtes de første testkørsler i Aarhus med det første letbanetog (Variobahn) i Danmark

 
Letbaner.DK præsenterede de nye mål

Der var mødt cirka 50 personer op til Info-mødet, hvor formanden Helge Bay indledte med at fortælle om baggrunden for, og formålet med at danne forening.

- I de 13 år der er gået siden dannelsen af den oprindelige trafikgruppe, er begrebet "letbane" gået fra at være noget eksotisk, til noget de fleste har hørt om eller kender til. Letbaner.DK er ikke længere alene om at oplyse om moderne sporvogne. Der findes allerede tre store organisationer, der er i gang med at realisere de tre første letbaner i Danmark. Derfor må vi tilpasse os hvis vi skal finde en rolle i den nye virkelighed, sagde formanden, der ser frem til at få lidt mere ørenlyd med en medlemsskare i ryggen.

 
Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Gæsterne fra Metroselskabet og Hovedstadens Letbane overtog derefter scenen, hvor Direktør Rebekka Nymark startede med organisationen og historien bag Metroselskabets rolle, nemlig som bygherre for de 11 kommuner som letbanen på Ring 3 gennemkører.

Hovedstadens Letbane I/S er navnet på det selskab der styrer projektet "Letbane på Ring 3". Selskabet hed tidligere "Ring 3 Letbane I/S". Navnet blev ændret i forbindelse med vedtagelsen af anlægsloven.

Projektchef Lars Forsting præsenterede status for projektet "Letbane på Ring 3" mere i dybden. Efter forårets politiske krise, er projektet nu udbudt og man venter på at få tilbudene tilbage fra de prækvalificerede konsortier medio 2017.

Først når prisen kendes kan det endelig afgøres om projektet skal gennemføres. På grund af denne usikkerhed venter ledningsejerne langs ruten med at flytte på deres rør og ledninger. En ulempe, der ikke har ramt letbaneprojekterne i Odense og Aarhus. Selskabet forventer at åbningstidspunktet bliver 2023/2024.

Der blev lyttet intenst og stillet mange nærgående spørgsmål. Det var tydeligt at de fleste deltagere var godt inde i sagerne, men på en konstruktiv måde, som gjorde at gæsterne følte sig "blandt venner".


Deltagere lyttede intenst og spørgelysten var stor. Deltagerne var godt inde i sagerne. Foto: Torben Liebst

 
Det første af flere letbaneprojekter

- Projektet "Letbane på Ring 3" er forhåbentlig blot det første af flere letbaneprojekter i hovedstadsområdet, udtaler Lars Forsting.
- Der er ikke tegn på, at Københavns kommune indtræder i ejerkredsen af "Hovedstadens Letbane I/S", f.eks. i forbindelse med projektet "Letbane på Frederikssundsvej".

Den udvidede screening af "Letbane på Frederikssundsvej" foretages af Metroselskabet på vegne af Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Gladsaxe Kommune.

 
Letbane på Frederikssundsvej

Chef for Analyser og Passagerøkonomi Jesper Overgaard gennemgik projektet "Letbane på Frederikssundsvej" på det nuværende screeningsstadie med flotte visualiseringer og der blev vist alternative ruter, som har været overvejet. Resultatet skal afleveres i 2017.

Letbanen på Frederikssundsvej skal, ud over at forbinde Ring 3 letbanen med Cityringen, også medvirke til en revitalisering af belastede områder i Husum og Tingbjerg.

Desværre er staten ikke med i den udvidede screening af en letbane i Frederikssundsvej, men heldigvis har Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Gladsaxe Kommune valgt at arbejde videre med projektet.

 
Efter mødet over 30 medlemmer

- Vi har fået en rigtig god start med foreningen i dag, udtalte formanden. - Med ca. 30 nye medlemmer og to sponsorer vil vi arbejde videre med arrangementer i det nye år, også i Odense og Aarhus, sluttede han efter mødet.

 
/HB /RB


Gæsterne fra Metroselskabet og Hovedstadens Letbane flankeret af Letbaner.DK. Fra venstre ses Helge Bay, Lars Forsting, Rebekka Nymark, Jesper Overgaard og Nicolai Okkels. Foto: Torben Liebst

 

 


Relaterede nyheder:

Bliv klogere på Hovedstadens Letbane - og Letbaner.DK

Kom og hør om letbaneplaner i Hovedstaden når Letbaner.DK inviterer til aftenmøde d. 5/12 kl. 19 i Valby (11.11.16)

Letbaner.DK er nu en forening

Efter mere end 13 år uden formel organisering er Letbaner.DK nu stiftet som forening. Det gør det muligt at samle flere kræfter om initiativet. (11.11.16)

Hovedstadens Letbane landede
"på skinnerne"

Stor lettelse i Københavns omegn da letbanen blev vedtaget lige før sommerferien. (30.07.16)

RING 3 KRISEN

Se TV-indslag og debatartikler under forløbet af Ring 3 krisen, foråret 2016. (30.07.16)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen Øverst til venstre.
   
 

Slides fra mødet:

Foreningen Letbaner.DK. Dens baggrund og formål
Metroselskabet og Hovedstadens Letbane
Letbane på Frederikssundsvej
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hovedstadens Letbane
Linjeføring for letbane på Ring 3 - 2016
 
 
Gladsaxe og København
Kommunens forslag

Forslag til linjeføring på Frederikssundsvej 2014
 
 
Letbaner.DK forslag
Forslag til trafiknet i København Letbaner.DKs forslag til et samlet letbanenet i København 2014


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold