Letbaner.DK
 
Letbaner.DK nu fremtidssikret som forening
Nyhed 00526  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er en letbane
Link
Støtte
Om foreningen
Kontakt
Arkiv
Tilbage
 
 
 
 


Stiftende generalforsamling i Valby Kulturhus 22/9-16.
Fra venstre ses Niels Wellendorf, Nicolai Okkels, Mona og Lasse Kärkkäinen, Janik Frithioff, Ole Iskov, Helge Bay og Rune Bager. Desuden deltog Keld A. Larsen.
Foto: Torben Liebst nr. 1

 

Letbaner.DK nu fremtidssikret som forening

 
11.11.16
Efter mere end 13 år uden formel organisering er Letbaner.DK nu stiftet som forening. Det gør det muligt at samle flere kræfter om initiativet, og nye medlemmer kan nu indmelde sig.

Foreningen Letbaner.DK er en realitet efter den stiftende generalforsamling, der blev afholdt i Valby Kulturhus torsdag aften 22. september 2016. Siden er der gjort klar til indmeldelser.

Dermed er vejen banet for, at der kan samles endnu større opbakning til letbane-sagen. Ligesom foreningsdannelsen giver bedre mulighed for at opnå ekstern finansiering og gøre brug af de offentlige tilbud, som stilles til rådighed for foreninger, herunder lån af lokaler.

Letbaner.DK begyndte på initiativ af Helge Bay og Morten Engelbrecht, som i mere end 13 år har fungeret som kernen i en løst organiseret arbejdsgruppe bestående af forskellige ligesindede kræfter med interesse for letbaner og moderne, offentlig transport.

- Med dannelsen af foreningen Letbaner.DK håber vi på, at vi kan samle flere og nye kræfter i arbejdet, så indsatsen ikke udelukkende beror på det private engagement, vi i arbejdsgruppen har haft mulighed for at lægge i opgaven.

- Vi mener, at sagen er så vigtig for den offentlige debat om fremtidens kollektive transport, at vi er nødt til at fremtidssikre det initiativ, som vi har fået sat i gang med Letbaner.DK, siger Helge Bay, der er nyvalgt formand for foreningen.

Oplysningsarbejdet fortsat centralt

Letbaner.DK har fra sin start arbejdet for at oplyse offentligheden om letbaner og deres betydning helt tilbage fra en tid, hvor ordet 'letbaner' var decideret eksotisk i dansk sammenhæng. Det er fortsat hensigten med foreningen, hvis formålsparagraf lyder:

"Foreningen Letbaner.DK s formål er at informere om moderne kollektiv trafik med fokus på letbaner samt bidrage til en saglig debat. Hjemmesiden www.letbaner.dk er foreningens primære talerør, men der kan også informeres via presse, sociale medier, udstillingsmateriale, foldere og præsentationer."

- Vi holder fast i vores overordnede tilgang til oplysningsarbejdet, men vi vil gerne skrue op for vores aktiviteter, så vi for eksempel kan begynde at tilbyde interessante medlemsarrangementer. Ligesom vi meget gerne ser, at der bliver dannet lokale arbejdsgrupper rundt omkring i landet blandt interesserede medlemmer. Håbet er at vores aktiviteter kan sprede sig som ringe i vandet, så vi kan nå endnu længere ud, end vi hidtil har gjort, siger Helge Bay.

Der er stadig plads til én til

Udover at vedtage foreningens vedtægter blev bestyrelsen udpeget på generalforsamlingen, og der er faktisk en plads ledig, hvis nogen skulle have interesse.

Bestyrelsen

Bestyrelsessammensætningen ser indtil april 2017 således ud:

  • Helge Bay - valgt til formand
  • Nikolai Okkels - valgt til næstformand
  • Niels Wellendorf - valgt til kasserer
  • Rune Bager - valgt som menigt medlem
  • (plads ikke besat)
  • Janik Frithioff - valgt til suppleant

 
Foreningens næste generalforsamling skal ifølge vedtægterne afholdes inden udgangen af april måned. Der vil blive informeret om næste generalforsamling senest 14 dage forinden på Letbaner.DK.

Sådan bliver du medlem

Kontingentet på kr. 150 gælder for et kalenderår. Du kan blive medlem ved at udfylde formularen her...

Læs vedtægter og referater fra stiftelsen i links øverst højre side.

/RB /HB /NO /NW

 


Relaterede nyheder:

Bliv klogere på Hovedstadens Letbane - og Letbaner.DK

Kom og hør om letbaneplaner i Hovedstaden når Letbaner.DK inviterer til aftenmøde d. 5/12 kl. 19 i Valby s. (11.11.16)

Nyheder om gruppen

Trafikgruppen Letbaner.dk har fået ny deltager og danner forening i 2016. (10.11.15)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 

"Med dannelsen af foreningen Letbaner.DK håber vi på, at vi kan samle flere og nye kræfter i arbejdet".

/Helge Bay

 
 

Se mere her:

Formular til indmeldelse
(Letbaner.DK d. 09.11.16)
Vedtægter for Letbaner.DK
(Letbaner.DK d. 22.09.16)
Referat af stiftende generalforsamling
(Letbaner.DK d. 22.09.16)
Referat af konstituerende bestyrelsesmøde
(Letbaner.DK d. 22.09.16)
Se Bestyrelsen
for Letbaner.DK


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret d. 11.12.16