Letbaner.DK
 
Videoarkiv 2020
Forside > TV & video > Videoarkiv 2020 
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er en letbane
Link
Om foreningen
Kontakt
Støttemedlemmer
Arkiv
Tilbage
TV & video
Video Klassikere
Videoarkiv 2020
Videoarkiv 2019
Videoarkiv 2018
Videoarkiv 2017
Ring 3 krisen i 2016

Rundvisning Odense Letbane


Dette år (2020) skulle de 16 letbanetog og det store kontrol- og vedligeholdelses-center have været vist frem ved en Åbenhus-festdag. Men som med så meget andet fik corona-pandemien sat en stopper for det. Som plaster på såret er her en virtuel guidet tur gennem letbanetog og kontrolcenter.
Odense d. 18.12.20.

Digital invielse - Spårväg Lund


Nu är det äntligen dags att inviga de efterlängtade spårvagnarna i Lund. Häng med på en resa längs spåret tillsammans med Johan Wester och gäster. Youtube d. 12.12.20.

Trafikinfo fra Rødovre


I 2025 kører letbanen sin første tur mellem Ishøj og Lyngby. Byggeriet er godt i gang flere steder langs ruten, og i oktober gik vi i gang med forberedelser til anlægsarbejdet på Nordre Ringvej i Rødovre. Her skal vi udvide vejen, så der er plads til letbanen. Senior Projektleder, Niels Brock.
Hovedstadens Letbane d. 09.12.20

Sådan fungerer letbanens afgangsskærme


Grafisk designer Janik Frithioff fra Odense Letbane fortæller om funktionerne i perronernes afgangsskærme, designet der skal sikre høj læsbarhed og brugervenlighed særligt rettet mod blinde brugere.
Odense Letbane, d. 23.11.20.

En spårvagnsresa från ESS till Lund C


Här får du följa med på en tur på den nya spårvägen i Lund. Luta dig tillbaka och njut av detta nya transportmedel! P G Andersson, d. 15.11.20.

Bag om letbanen - letbanens kontrolcenter


I løbet af de sidste år har letbanens kontrolcenter på 8500 kvadratmeter rejst sig på en bar mark i Hjallese. I videoen får du et kig ind i det næsten færdige kontrolcenter, og hører site manager Christoffer Niemann fortælle om de centrale funktioner ved bygningen, og nogle af de udfordringer og opmærksomhedspunkter, der kan være ved at komme i mål med så stort et projekt.
Odense d. 30.10.20.

Livet som letbanefører


Hvordan er hverdagen som letbanefører, og hvad skal der til for at blive ansat ved letbanen? Det kan du blive klogere på i videoen, hvor Jens Vestergaard fra Keolis i Aarhus fortæller om livet som letbanefører. Frem til 1.11.20 søger Keolis letbaneførere til Odense Letbane. Odense d. 20.10.20.

Letbanen på Djursland ramt af forsinkelse


Et krydsningsspor i Trustrup er nødvendigt for at køre to tog i timen mod Grenaa. Nu forsinker corona sporet i 15 måneder. TV2 Østjylland d. 09.10.20.

Sådan bliver de mange byggeprojekter koordineret i Odenses bymidte


Noget ganske særligt for letbaneprojektet i Odense er, at letbanen kommer til at køre igennem helt centrale byområder - blandt andet bymidten, hvor Thomas B. Thriges Gade før delte byen i to. Odense d. 07.10.20.

Kom på rundtur og se arbejdet ved Glostrup Station


Der er gang i en masse anlægsarbejde ved Glostrup Station, og vi har været en tur forbi byggepladsen for at få en status. Der fangede vi Cihad Dönmez, ingeniør og byggeleder på Hovedstadens Letbane, som i videoen fortæller om anlægsarbejdet. Glostrup d. 07.10.20.

Stenuldsmåtter støjdæmper nordiske letbaner


Danskbaserede Rockwool har leveret støjdæmpning til de fleste letbaner i Norden. 02.10.20.

Hvornår kommer der to tog i timen fra Grenaa?


TV2OJ, Grenaa d. 25.09.20.

Sådan bliver der plads til en letbane gennem byen


Før selve sporarbejdet gik i gang, skulle byen forberedes til letbanen. Når et otte meter bredt spor skal smelte sammen med resten af byen, så påvirker det nemlig udformningen af veje, cykelstier og fortove, som derfor skulle bygges om.
Projektchef Svend Sørensen har haft ansvaret for udførelsen af dette arbejde. Odense d. 20.09.20.

Nu är första spårvagnen på plats i Lund


Tidigt på morgenen ankom den første 'spårvagn' til Lund. Åsa-Hanna hedder Skånetrafikkens nye stolthed som er 33 meter lang og vejer 43 ton. Hun blev fragtet på en 42 meter lang specialbygget lastbil.
Lund d. 29.07.20.

Lunds spårväg tas snart i drift


Spårvägen är klar för test! En uppdatering av projektet och hur det ser ut på stationerna längs sträckan, d. 26.06.20.

Byggeriet ved Glostrup Station


Ved Glostrup Station skal der bl.a. bygges nye broer over jernbanesporene, og for at det kan lade sig gøre, skal der laves en masse forberedende arbejder, før broerne kan komme endeligt på plads i 2021.
Hovedstadens Letbane d. 04.06.20.

Se Spårväg Lund C - ESS från ovan


Följ med på en tur över Lunds spårväg. Vi startar vid forskningsanläggningen ESS i Brunnshög och tar oss till Clemenstorget och spårvägshållplatsen Lund C i centrala staden d. 06.05.20.

De kollektive trafikselskaber er hårdt presset


Midttrafik presset økonomisk. TV2-Østjylland, d. 30.04.20.

Odense Letbane bliver testkørt for første gang


Tirsdag 21/4 kørte der for første gang et letbanetog på sporet i Odense, i første omgang på strækningen langs Hestehaven. d. 29.04.20.

Letbanetog trillede ud på sin jomfrukørsel i Odense


Letbanen blev tirsdag d. 21/4 formiddag testkørt for første gang ved Hestehaven. Det gik ganske stille og roligt, men var ikke desto mindre en historisk milepæl for projektet.
Odense d. 21.04.20.

Aarhus H - Grenaa 01:17 min


Tag den hurtige letbanelinje L1 fra Aarhus til Grenaa. En ny strækningsvideo af Icebreaker78. Aarhus d. 10.04.20.

Letbanen og trafikken i det centrale Lyngby


Byggeriet af letbanen begynder at kunne mærkes i Lyngby. Projektleder Niels Brock, fortæller her hvad trafikanterne kan forvente af de forskellige arbejder på vegne af kommunen.
Lyngby-Taarbæk d. 28.02.20.

Første letbanevogn vist frem


Odense Letbane kunne torsdag fremvise den første af i alt 16 letbanevogne. Nu begynder arbejdet med at teste og indrette togsættene: TV2Fyn, 20.02.20.

Efter tre dages rejse


Sent onsdag aften ankom den første af i alt 16 letbanevogne til Odense. Toget har været undervejs i tre dage fra Berlin. TV2Fyn, 20.02.20.

2019: Året der gik på Odense Letbane


I løbet af 2019 har sporarbejdet bredt sig til hele letbanestrækningen i Odense. Det er ikke foregået uden bump på vejen, men mange steder er letbanesporet for alvor begyndt at blive tydeligt. Genoplev året på sporarbejdet i billeder. Odense, 28.01.20.

Hvordan er det at køre med Aarhus Letbane?


I efteråret inviterede Odense Letbane odenseanerne med på tur til Aarhus. Deltagerne var generelt begejstrede - og de glæder sig til, at der kommer letbane i Odense. (Odense Letbane d. 21.01.20)

Letbanen kører for sjældent til Djursland


Politikere på besøg hos Letbanen. TV2OJ d. 14.01.20.

Oplev den kommende rute langs Ring 3


Oplev den kommende rute på Hovedstadens Letbane i denne video, som, med forbehold for et par mindre afvigelser i ruten i bl.a. Lyngby og ved DTU pga. trafikale forhold, tager hele turen fra Ishøj til Lundtofte.
Hovedstadens Letbane d. 09.01.20.

Gå til menuen øverst til venstre

Til top

Se flere videoer i Videoarkiv 2019
   
  
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 09.01.22