Letbaner.DK
 
Idéoplæg til Ring 3 Letbane i terræn
Nyhed 00008  

Fungerende letbane i Berlin
Fungerende letbane i Berlin. Foto: Helge Bay

 

Idéoplæg til Ring 3 Letbane i terræn

 
27.06.03
En moderne sporvogn, der i åbent terræn kan køre 80 km/h, kan binde fem S-togsfingre sammen i Københavns omegen, og koster knapt 1,5 mia kr. mindre end Trafikministeriets forslag.

Dette interesserer både Hovedstadens Udviklings Råd (HUR) og Folketingets trafikudvalg, skriver Ingeniøren.

Et nyt ideoplæg fra Letbaner.DK beskriver en 28 km lang letbane, der binder fem S-togsfingre sammen og kører i terræn fra Lundtofte/DTU til Ishøj har vakt interesse i såvel Folketingets trafikudvalg, som i Hovedstadens Udviklings Råd HUR. HUR har besluttet at sende ideoplægget om banen, der kører langs Ring 3, ud til sin politiske ledelse og til sit trafikudvalg.

Dermed presser ideoplægget fra Letbaner.DK metroløsningen og de tre andre forslag, som Trafikministeriet har behandlet i rapporten »Undersøgelsen af den tværgående trafikkorridor i Københavns Amt« fra marts 2001.

Idéen til et trafiksystem langs Ring 3 blev første gang behandlet seriøst i den såkaldte Basisnet-rapport fra 1999 og siden i Korridorrapporen fra 2001. En ny Korridorrapport skulle være på vej.

Se idéoplægget i linket til højre.
 

/ME


Relaterede nyheder:

Nu kommer der skub i Lyngby-Glostrup Ringbanen

Københavns Amt finder det væsentligt, at Ring 3 styrkes med en moderne letbane, mens HUR ønsker flere løsninger undersøgt. (18.04.03)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
   

Ideoplæg til Ring 3 - Letbanen.
Juni 2003

En højklasset trafikløsning i terræn langs Ringvej 3.

Se alle udgivelser. 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 01.03.14