Letbaner.DK
 
20 år med Letbaner.DK
Nyhed 00617  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er letbaner?
Link
Om foreningen
Kontakt
Støttemedlemmer
Arkiv
Tilbage


Sådan så hjemmesiden Letbaner.dk ud i april 2004.

 
20 år med Letbaner.DK

 
19.03.23
I 2003 holdt Letbaner.DK deres første stiftende møde og kan derfor fejre 20 års jubilæum i år.

På det første møde d. 16. februar 2003 i Lyngby deltog Morten, Christoph og Helge, som besluttede at samarbejde i en såkaldt Trafikgruppe.

De aftalte at bygge en hjemmeside på domænet letbaner.dk, og gik i gang med at udarbejde et ideoplæg til en Ring 3 letbane - kun i terræn efter europæisk standard. En løsninger som ikke var på tale dengang. Før var planen for letbane en kombineret tunnel, terræn og højbane, men det endte med at blive i terræn.

Fire plancher til udstillinger fik vi også produceret og det hele var klar samme år. I september måned 2003 blev Letbaner.DK's server igangsat og hjemmesiden var en realitet med Christoph's hjælp.

Siden er det blevet til mange artikler på hjemmesiden (dette er nr. 617), nye plancher og flere ideoplæg, - hele tiden justeret, så de passede til de faktiske metroudbygninger.

Vi snakkede med politikere og ingeniører, og mødte op til borgermøder. Vi gik aktivt ind i debatten omkring valget om mere metro eller letbane.

I 2016 blev gruppen ændret til en forening, som har fået en medlemsskare, også firmaer. Det har givet os et budget og dermed mere luft under vingerne og flere handlemuligheder.

Læs mere om trafikgruppen og foreningsdannelsen her..
 

/HB


Besøg Odense Letbane d. 28/3-23

Letbaner.dk arrangerer et studiebesøg i Odense, tirsdag d. 28.03.23. Vi skal se letbanen og besøge depotet. (30.01.23)

Stor interesse for idé om letbane

Den 6. juni 2003 lå der et kompendium "Ideoplæg til RING 3 - Letbanen" fra en helt uventet kant, skriver magasinet Jernbanen. (01.08.03)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 10.03.14