Letbaner.DK
 
Tram für Kiel besøgte Letbaner.DK
Nyhed 00584  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er letbaner?
Link
Om foreningen
Kontakt
Støttemedlemmer
Arkiv
Tilbage
Næste


Tram für Kiel mødtes med Letbaner.DK i Aarhus. Her ses formand Jan Niemeyer (tv) sammen med Letbaner.DK's formand Helge Bay ved Klokhøjen.
Foto: Tram für Kiel d. 08.03.20

 

Tram für Kiel besøgte Letbaner.DK

 
13.11.20
Tidligt på året fik Letbaner.DK besøg af tre medlemmer fra søsterforeningen "Tram für Kiel".

Vi viste rundt på Aarhus Letbane alt imens snakken gik lystigt. Især om Tram für Kiel's støtte til et letbaneprojekt i byen Kiel, der er tæt på samme størrelse som Aarhus.

 
Formålet med besøget

Tram für Kiel planlægger en studietur for borgere og politikere fra Kiel til Aarhus Letbane for at se udformningen her. Vi skulle bistå med at lægge et passende program for besøget. Desværre ramte corona kort efter, så studiebesøget måtte udsættes.

 
Det vil foreningen Tram für Kiel

Tram für Kiel er et uafhængigt initiativ fra Kiel-borgere, der kæmper for at forandre trafikken til at blive mere menneskelig med en letbane, samtidig med at byen bliver mere mobil og urban.

I Kiel er man nået langt med ønsket, der nu anbefales af eksperter. Og i modsætning til Danmark, så støtter den tyske stat gerne letbaner og ikke busprojekter.

 
Den 19. januar 2019 kunne foreningen citere følgende fra rådhuset:

- I går aftes (d. 18. januar 2019) stemte byrådet i Kiel med stort flertal for opførelsen af en letbane. Forslaget blev accepteret i fællesskab af seks parlamentsgrupper: SPD, Grønne, SSW, Linke, Die Fraktion (Piraten og Die Party) og FDP sikrede et klart flertal med 71% af stemmerne.

Imod stemte kun CDU, som anbefalede et alternativt forslag. AfD stemte ikke for nogen af forslagene.

For venstrefløjens parlamentariske gruppeleder, Stefan Rudau, var det et godt signal om, at de mindre parlamentariske grupper også ville blive taget med på råd. Talerne var meget glade for, at de nu trækker sammen om dette ambitiøse projekt, slutter Tram für Kiel på deres hjemmeside.

 
/HB

 


 

I Odense testes letbanetoget i sporet

Forventningen er, at Odense letbane åbner i efteråret 2021. Men allerede d 21/4-20 kunne man opleve det første letbanetog på sporet. (26.04.20)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen Øverst til venstre.
   
 

Læs mere her:

Tram für Kiel
Tram für Kiel på facebook
Sporskifte for letbane i Kiel (13.01.20)
Letbane anbefales til Kiel (16.08.19)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold