Letbaner.DK
 
Åbningsdatoer for 2017 offentliggjort
Nyhed 00544  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er en letbane
Link
Støtte
Om foreningen
Kontakt
Arkiv
Tilbage
Næste


Testkørsel på Aarhus havn ved DOKK1 d. 04.07.17
Foto: Helge Bay

 

Åbningsdatoer for 2017 offentliggjort

 
02.09.17 (Opdateret 25.09.17)
Alle datoer nævnt i denne artikel er til diskussion. Der ventes en udsættelse på ca. to måneder.

I april 2017 offentliggjordes åbningsdatoen for den første del af Aarhus Letbane til lørdag d. 23.09.2017. Den markante dato for åbningen af Danmarks første letbane nærmer sig. Men nu er de næste deles åbningsdatoer også offentliggjort.

 
Aarhus H - AU Hospital

Den første tur med Aarhus letbane køres den 23. september. Det bliver på strækningen fra Aarhus H til Universitetshospitalet i Skejby via havnen og Randersvej, skrev TV2-Østjylland d. 28.04.17.

Egentlig skulle Letbanen været åbnet i juni, men ender altså med at blive tre måneder forsinket. Det er især opgaven med at få de nødvendige sikkerhedsgodkendelser, der har taget længere tid end forventet, oplyser Aarhus Letbane I/S.

- Vi ville gerne have åbnet før sommerferien. Men må erkende, at den ambition er ikke lykkedes for os. Det har været en kompliceret øvelse, siger Claus Rehfeld Moshøj, der er direktør i Aarhus Letbane.

I opstartsfasen bliver det med tre afgange i timen. På åbningsdagen vil der være mulighed for at få en gratis tur med Letbanen, skriver TV2-Østjylland.

Fra d. 29.10.17 er det planen, at letbanen udvider til fuld drift med op til otte afgange i timen, skriver Stiften d. 23.08.17. Siden juli har der været gennemført mange testkørsler. Lige nu testkøres den kommende køreplan eftermiddag og aften.

 
Aarhus H - Odder

Letbanen til Odder åbner samtidig med Lisbjerg d. 26.11.17, dog kun med en afgang i timen. Fra årsskiftet speedes op til to afgange i timen til og fra Odder. De suppleres med ekstra afgange i myldretiden, skriver Stiften.

Arbejdet med at klargøre Odderbanen til letbane lakker nu mod enden, men den endelige køreplan er stadigvæk under udarbejdelse. Midttrafik skriver på sin hjemmeside, at man fortsat afventer resultaterne fra testkørslerne før den bliver offentliggjort.

Busruterne 80, 81 og 82 er fortsat indsat som erstatning på strækningen Odder til Aarhus indtil 31.12.17, hvorefter Midttrafik forventer fuld letbane-drift på strækningen, skriver Lokalavisen d. 29.08.17

 
AU Hospital - Lisbjerg Skole

Samtidig med Odderbanen udvides kørslerne på letbanen mod Lisbjerg. Der bliver fuld drift til Lisbjerg Skole når den nye køreplan træder i kraft fra søndag 26.11.17, fortsætter Stiften.

 
Aarhus H - Grenaa

I foråret 2018 begynder letbanen at køre til Grenaa med én afgang i timen. Samtidig åbner letbanen mellem Lystrup og Lisbjerg. Hermed vil samtlige 110 km letbane være i drift.

Tog til og fra Grenaa vil vende i Mårslet, så der er fire afgange i timen mellem Aarhus og Mårslet i dagtimerne på hverdage.

Fra fjerde kvartal i 2018 er det planen at udvide til to afgange i timen mellem Aarhus - Grenaa i myldretiden på hverdage, meddeler Midttrafik ifølge Stiften.

 
/HB
- kilder: Aarhus Stiftstidende, TV2 Østjylland, Lokalavisen, Aarhus Letbane og Midttrafik.

 


Relaterede nyheder:

Letbanen åbner efter sommerferien

Efter fire års anlægsarbejde åbner Aarhus Letbane efter sommerferien. Den endelige dato fastlægges i april. (24.03.17)

Kulturbyfest med letbane

Til åbningsfesten lørdag d. 21/1, kan aarhusianerne få et indtryk af, hvordan de nye letbanetog ser ud i bybilledet. (21.01.17)

Tæt på åbningen - Bergen hjælper Aarhus Letbane

Aarhus Letbane hænger nu kabler op igennem byen og samler "løse ender" før åbningen i maj. (08.01.17)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen Øverst til venstre.
   
 

Læs mere her:

Midttrafiks kommende køreplan.
(Midttrafik)
 
Linjekort Aarhus Letbane 1. etape

1. etapes første linjekort (rød), hvor togene senere på året skal fortsætte ud på nærbanerne (blå linjer).
Klik for større kort.


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold