Letbaner.DK
 
Nyt samarbejde om Ring 3 letbanen
Nyhed 00254  

Nyt samarbejde om Ring 3 letbanen

Letbaneterminal i Strasbourg
Foto: Region Hovedstad
Letbaneterminal i Strasbourg
Foto: Region Hovedstad

23.07.07
Region Hovedstaden har afsat 3 mio. kr. til udvikling af Ring 3 letbaneprojektet i år.

Letbaner.DK har været til orienteringsmøde hos regionen om Ring 3 letbanen.

Projektet har ligget stille indtil nu, hvor Region Hovedstaden bl.a. har fået infrastrukturen som ansvarsområde.

Det er Regionen Hovedstadens håb, at kommunerne langs Ring 3 snarest udarbejder et fælles forslag til letbanen med tilsagn om kommunalt bidrag efter samme model som den Københavnske Metro, hvor kommunerne bidrager med 60%. Hvis enkelte kommuner har særønsker som f.eks. tunnelstrækninger, skal hele udgiften hertil betales af kommunen.

Støtte fra Region Hovedstaden

Så snart der er enighed om, at der blandt kommunerne er efterspørgsel af letbanen, og at man er villig til at bidrage økonomisk, vil Region Hovedstaden være klar til hjælp til at få udarbejdet en så detaljeret plan af letbaneprojektet i samarbejde med kommunerne, at den kan fremsendes til Transport- og Energiministeriet med henblik på statsstøtte på 40% efter samme model som den københavnske metro.

Regionens beregninger om OPP-finansiering viser, at det er alt for dyr en løsning, og Regionen har også den opfattelse, at Staten ikke er så positiv over for denne finansieringsform som tidligere.

Distriktsbladet Vestegnen skriver

I en artikel distriktsbladet Vestegnen den 20. juni er man overrasket over, at hverken letbanen eller Ring 5, to projekter som lokale kræfter har kæmpet for i ti år, ser ud til at være bygget om 13 år. Vestegnen har ved gentagne henvendelser bl.a. spurgt transportminister Flemming Hansen, hvorfor den nye rapport fra Transportministeriet om trafikken i området indtil 2020 intet nævner om den tværgående letbaneløsning, som har været skitseret af kommunerne, Vestegnssamarbejdet og Københavns Amt, dog uden at få svar.

Reaktion hos borgmestre

Der er også vrede blandt Vestegnens borgmestre.
Glostrups borgmester Søren Enemark udtaler til avisen: ”Trafikministeren har den sindssyge indstilling, at en letbane ikke er et nationalt anliggende. Det er meget naivt at tro, at kommunerne langs Ring 3 kan skrabe 3 mia. kr. sammen”.

Rødovres borgmester Erik Nielsen udtaler: ”Lige nu er Metroen en københavnerbegivenhed på linie med at tage en tur i rutsjebanen i Tivoli.” og giver dette råd:” Lyt til omegnens kommuner. Vi har bedt om en Ring 5, en letbane og meget bedre kollektiv trafik. Det kunne løse en stor del af problemerne.

Fremtidens kollektive trafikinvesteringer

Det er Region Hovedstadens opfattelse, at en Ring 3 letbane vil bane vejen for yderligere letbaner i København, og nu hvor Metro-Cityringen er vedtaget, er det også Regionens opfattelse, at man sikkert vil erkende, der ikke er passagergrundlag for anlæg af dyre metroradiallinier. På sigt ser Regionen indførelse af letbaner i København som sandsynligt.

/ME


Relaterede nyheder:

Stor vandreudstilling om Ring 3 letbane

Letbaneudstillingen blev præsenteret d. 11. april 2005 på Amtssygehuset i Herlev. (13.04.05)

Letbane kan sparke liv i Vestegnen

Københavns vestegns topledere, støtter ubetinget bygningen af Ring 3 letbane inden Erhvervstopmøde. (20.04.07).

Erhvervsledere prioriterer letbane

Ring 3 Letbanen har en meget høj prioritet, viste et flot og energisk ErhvervsTopmøde. (30.04.07).

Staten vil ikke støtte letbaneprojekter

Svar fra transportministeren afviser generel statsstøtte til letbaner, således som andre nye baner får. (09.07.07)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
   
 
 
Det er Region Hovedstadens opfattelse, at en Ring 3 letbane vil bane vejen for yderligere letbaner i København


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold