Letbaner.DK
 
DN overvejer at forlade infrastrukturkommissionen
Nyhed 00244  

DN overvejer at forlade infrastrukturkommissionen

Dansk Naturfredningsforening

 
29.05.07
Danmarks Naturfredningsforening (DN) giver udtryk for at stå alene om at varetage fremtidens miljø-forhold i regeringens infrastrukturkommission.

Miljøforhold bliver negligeret i en sådan grad at DN's repræsentant nu overvejer at forlade kommissionen, meddeler foreningen.

Det er en urovarslende melding fra arbejdet, der skal være rettesnor for hele landets fremtidige trafikløsninger. Løsninger som meget gerne skal nedsætte forureningen og udslippet af CO2, jævnfør kommissionens opgaver - Kommissorium - hvor der står følgende:

"Håndteringen af trafikkens afledte omkostninger, herunder trafiksikkerhed samt natur- og miljøhensyn, f.eks. støj, partikeludledninger og CO2."

Også Statsministeriet opruster til klimaforhandlinger i Nyhedsbrev d. 23.05.07.

Vi håber snart at der kommer nogen mere håndfaste udmeldinger om kommissionens arbejde, så der kan skabes tillid til det kommende resultat.

DN skriver i deres Ugebrev d. 24.05.07 følgende:


DN overvejer at forlade regeringens infrastrukturkommission

Miljø og CO2-udslip opnår højst en bibemærkning, når regeringens Infrastrukturkommission holder møder. Det siger DNís direktør Gunver Bennekou til Ritzau. Hun overvejer nu at forlade arbejdsgruppen.

Infrastrukturkommissionen er nedsat for at komme med en langsigtet strategi for fremtidens transportsystem, men Gunver Bennekou, som er blandt de 21 medlemmer, føler, at hun løber panden med en mur, hvis hun taler om miljø og CO2-udslip. Fokus er på placering af veje og broer.

- Hver rapport bliver diskuteret for sig, og der er ikke nogen, der har forsøgt at lave en sammenhæng i det. Hvis man ikke når det efter det næste møde den 20. juni, som er det sjette ud af 10 møder, så må jeg finde ud, om jeg tror på, at det fører til noget at sidde i den kommission, siger Gunver Bennekou til Ritzau. Kommissionen skal være færdig med sit arbejde til oktober.

/HB, kilde: Danmarks Naturfredningsforening


Relaterede nyheder:

Klimatopmøde i bilernes by

Værterne i København kan fortælle, at de har valgt at forhøjet P-afgiften, uden at give bilisterne et alternativ, skriver Berlingske. (03.04.07)

Infrastrukturkommissionen

Infrastrukturkommissionen består af forskere inden for transport og økonomi samt transportorganisationer og erhverv. (06.11.06).
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 

Læs mere her:

Ugebrev fra DN.
(DN d. 24.05.07)
Input fra DN. (pdf)
(DN d. 23.05.07)
Transporten skal være mere bæredygtig.
(DN d. 23.05.07)
Kommissorium for Infrastrukturkommission
Regeringen opruster til klimaforhandlinger
(TRM d. 23.05.07)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold