Letbaner.DK
 
Århus misunder Bergen sine bybaneplaner
Nyhed 00017  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er letbaner?
Link
Om foreningen
Kontakt
Støttemedlemmer
Arkiv
Tilbage


Kjelsåstrikken er en sporvognslinje i Oslo.

 
Århus misunder Bergen sine bybaneplaner

 
23.11.03
Bergen, Århus' venskabsby i Norge, indfører nu moderne sporvogne. Det kan muligvis give ny inspiration til den slumrende debat i Århus. (Stiftstidende)

Stiftstidende i Århus skriver, at ligesom i Århus fik Bergen udarbejdet et overordnet projekt og blev forskrækket over prisen. Forskellen er, at i Norges næststørste by besluttede man alligevel at gå videre. Bystyret har netop godkendt såkaldte reguleringsplaner for de fem første delstrækninger. Anlægget skal begynde i 2005 og vare til og med 2007.

I Bergen Kommune bruger man udtrykket bybane eller letbane om sporvognene, der fra centrum skal løbe ud i forstæderne i tre retninger.

Kommunen, staten og fylket (amtet) projekterer i fællesskab og investerer 2,2 milliarder norske kroner i bybanen, der ventes at få 13-14 millioner passagerer pr. år fra starten i 2007. Et lige så imponerende beløb investerer Bergen-området i anden kollektiv trafik, gang- og cykelstier med mere i perioden frem til 2011.

På webstedet www.bybane.no kan man læse en mængde detaljer. En af de større er, at sporvognene overalt anlægges i egen tracé og får grønt i alle lyskryds.

/HB


Relaterede nyheder:

Regeringens trafikforlig hjælper letbane

I regeringens trafikforlig med R og DF er der afsat penge til forundersøgelser. (06.11.03)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold