Letbaner.DK
 
Arriva vil bygge ringbane i hovedstaden
Nyhed 00012  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er letbaner?
Link
Om foreningen
Kontakt
Støttemedlemmer
Arkiv
Tilbage

Letbanevogn fra Saarbrücken, Tyskland
Visualisering af letbanetog foran Lyngby
Storcenter. Arriva.

 
Arriva vil bygge ringbane i hovedstaden

 
10.10.03
Arriva vil i samarbejde med to private selskaber anlægge og drive en letbane langs Ring 3. Amtsborgmesteren ser positivt på et sådan tilbud, skriver Københavns Amt.

I Bladet Vestegnen skriver Christel Kirk Brubacher d. 07.10.03, at Transportgiganten Arriva sammen med en skotsk bank og det franske togselskab Alstom vil finansiere og drive en ny letbane fra Glostrup til Lyngby.

Letbanen har længe stået på amtets ønskeliste på trafikområdet, og amtsborgmesteren er klart positiv overfor planerne.

"Der er tale om et anlæg, der er særdeles relevant, og som vil give den kollektive trafik et fantastisk løft. Men det skal kun være begyndelsen. Banen bør naturligvis føres videre til både Ishøj og Brøndby. Men det er endnu ikke kommet på lystavlen hos staten", lyder meldingen fra Vibeke Storm Rasmussen.

Det er en afbetalingsmodel

I både Arrivas oplæg og i pressen fremstår initiativet til en letbane fra Glostrup til Lundtofte nærmest som en gave til egnen. Og det irriterer amtsborgmesteren:

"Det er ikke nogen gave, men derimod en afbetalingsmodel. For vi kommer jo til at betale for anlægget over driften. Derfor skal de områder, der berøres af letbanen med ind i snakken om finansiering af banen", udtaler Vibeke Storm Rasmussen.

Konkret kan de jorde, der ligger tæt ved en fremtidig letbane, stige væsentligt i værdi med en ny bane. Derfor mener amtsborgmesteren, at de berørte kommuner skal være med i finansieringen af letbanen. Nemlig en alternativ finansiering, slutter Christel Kirk Brubacher i bladet Vestegnen.

Arrivas direktør advarer

Arrivas administrerende direktør Johnny Hansen er ikke kun interesseret i at drive den kollektive trafik. Lige nu mister den kollektive trafik passagerer. Derfor opfordrer Arrivas direktør politikerne til at træffe vægtige beslutninger, siger han til Berlingske Tidende d. 06.10.03.

Ellers mener han at politikerne godt kan glemme alt om at få pustet liv i en trafik, der har det svært uanset åbningen af minimetroen i København, slutter avisen.


Letbaner.DK nu på nettet

Nyhed om starten på Letbaner.DK og åbning af hjemmesiden www.letbaner.dk. (01.10.03)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 
TV2 Lorry omtalte d. 06.10.2003 Arrivas tilbud med interview af Arriva's direktør Johnny Hansen, amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen samt HURs formand Mads Lebech.


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 01.03.14