Letbaner.DK
 
Penge fra betalingsringen
Nyhed 00412  

Våbenskjolde af Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk kommuner
Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk kommuner

 

Penge fra betalingsringen

 
20.12.11
”Gladsaxe og Lyngby kommuner vil have del i indtægterne, hvis betalingsringen om København realiseres” skriver UgensErhverv.dk

Gladsaxe og Lyngby-Taarbæks borgmestre Karin Søjberg Holst og Søren P. Rasmussen ønsker, at indtægterne skal bruges til at udvikle infrastrukturen i hele hovedstadsområdet. Derfor opfordrer de til samarbejde om forslaget, og til hvordan pengene fra en evt. betalingsring bør bruges til vækst og mobilitet i hele hovedstadsområdet.

De to borgmestre har sammen udarbejdet et forslag til, hvordan pengene fra en betalingsring kan udvikle den kollektive trafik i hele hovedstadsområdet.

Forslag til fremtidige linjeføringer

Borgmestrene har tre konkrete forslag til, hvordan den kollektive trafik i hovedstadsregionen kan forbedres.

Det første forslag går ud på at etablere en forbindelse til Ny Ellebjerg og videre mod Hvidovre Hospital og Brøndby Stadion. Det andet er en forbindelse mellem Nørrebro Station til Brønshøj-Husum og videre til Herlev Hospital og Gladsaxe trafikplads. Det tredje forslag er en forbindelse mellem Nørre Campus, Metro cityringen, Gentofte Hospital, Lyngby og Danmarks Tekniske Højskole.

Dermed er forslaget næsten på linje med Region Hovedstadens udviklingsplan 2008, hvor man foreslår en letbane mellem Nørrebro station og Herlev, samt en letbane mellem City/Metro cityringen og Lundtofte. Dertil kommer Valby lokaludvalgs forundersøgelse af en letbane gennem Valby til Hvidovre Hospital, som er sendt til Københavns kommune.

Vækst i Hovedstadsområdet

Med en årlig tilvækst på 10.000 nye beboere i Københavnsområdet ser de to borgmestre den kommende letbane på 28 km. mellem Lundtofte og Ishøj som et godt eksempel på et projekt, der understøtter denne udvikling. Analyser viser, at letbanen vil flytte 65.000 passagerer i døgnet. Det vil resultere i, at et område svarende til hele det indre København fremover vil blive stationsnært for en investering på 3,7 mia.kr.

Derfor peger de to borgmestre på, hvor vigtigt det er, at få planlagt en sammenkobling af hovedstadens infrastruktur til gavn for væksten og udviklingen i hele hovedstadsregionen.

Investering i afværgeforanstaltninger

Begge borgmestre understreger samtidig, at beboerne i omegnskommunerne og borgerne lige uden for ringen ikke både må belastes for at køre deres børn i skole, og samtidig lide under øget trafik og parkerede biler. Derfor er det vigtigt, ar der investeres massivt i afværgeforanstaltninger. Det er vores klare overbevisning, at jo mere vi står sammen om udviklingen i vores region, jo stærkere står vi, slutter Søren P. Rasmussen.

Letbaner.DK hilser dette initiativ velkommen. Hvis det skal kunne realiseres mest økonomisk og inden for en overskuelig fremtid, bør det være en løsningsmodel, der naturligt kan samkøres med Ring 3 letbanen, idet alle tre forslag har direkte forbindelse til Ring 3.

ME/


Relaterede nyheder:

Betalingsring og letbaner i København

Letbaner.DK har udarbejdet en ny folder med forslag til et bæredygtigt og effektivt trafiknet på skinner. (13.11.11)

Vent med bompenge

Berlingske har haft en debat om bompenge i København, og Letbaner.DK havde følgende indlæg i avisen den 8. juli som dagens brev. (19.07.11)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
   

"To borgmestre peger på, hvor vigtigt det er, at få planlagt en sammenkobling af hovedstadens infrastruktur til gavn for væksten og udviklingen i hele hovedstadsregionen."

/Letbaner.DK

 
 

Læs mere her:

Betalingsring er ok - hvis der er ordentlig bus og tog.
(Dinby.dk 17.12.11)
København ruster sig til betalingsringen.
(Berlingske 15.12.11)
Betalingsring vil øge trafik i bymidten.
(Lyngby d. 15.12.11)
Betalingsring sikrer billigere og bedre kollektiv trafik.
(Transport 12.12.11)
Betalingsring kan betale letbaner ved København.
(Politiken 07.12.11)
Borgmestre vil bruge bompenge på mere metro.
(Berlingske 07.12.11)
Vil have del i penge fra betalingsring.
(ue.dk d. 07.12.11)
En letbane for en betalingsring .
(dknyt.dk 07.12.11)
Hård tone i debat om betalingsring.
(Berlingske 06.12.11)
Kan betalingsringen blive en sællert?
(Berlingske 01.12.11)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold