Letbaner.DK
 
Metrocityring kan forsinkes i årevis
Nyhed 00344  

Metrotog
Københavns metro i kulden ved Vestamager

 

Metrocityring kan forsinkes i årevis

 
21.06.09
Der skal laves lokalplaner for metrostationerne ved Gammel Strand og Marmorkirken, skriver Berlingske Tidende.

Dette er Naturklagenævnets afgørelse, som ifølge klagerne betyder, at metrocityringen skal projekteres helt om.

Naturklagenævnet har besluttet at give Borgergruppen Gammel Strand og Borgergruppen Nej til metro ved Marmorkirken medhold og kræve, at Københavns Kommune udarbejder lokalplaner for metrostationerne ved Gammel Strand og Marmorkirken.

Det kan ifølge Ingeniøren d. 19.06.09 betyde flere års forsinkelse for Metro Cityringen, hvis byggeriet må udsættes til lokalplanerne er på plads, og der har været en offentlig høring.

Naturklagenævnet traf afgørelsen torsdag kan ses via linket i højre spalte. I den skriver nævnet blandt andet:

"Sammenfattende finder Naturklagenævnet, at etablering af metrostationerne ved Gammel Strand og Marmorkirken vil medføre så væsentlig ændring i det bestående miljø, at der skal udarbejdes en lokalplan."

Københavns Kommunes afgørelse om ikke at udarbejde lokalplaner for metrostationerne ved Gammel Strand og Marmorkirken ophæves., og kommunen må nu i gang med en ny sagsbehandling.

Naturklagenævnet lægger vægt på, at 11.000-12.000 passagerer om dagen ved de to stationer vil udgøre en væsentlig ændring af arealanvendelsen, samtidig med at byggeriet og 200-250 cykelstativer vil få visuelle, funktionelle og miljømæssige konsekvenser.

Afgørelsen er endelig og kan kun afprøves ved retssag.

Kommunen erkender

Vi respekter afgørelsen og vil selvfølgelig gå i gang med at lave de lokalplaner. Det er vores umiddelbare vurdering, at vi kan nå at udarbejde dem uden, at der vil ske en tidsmæssig forsinkelse. Proceduren tager godt et år, og vi skal være færdige til efteråret 2010, hvor Metroselskabet for alvor skal i gang med at arbejde, siger Torben Gleesborg til Berlingske Tidende.

Han tilføjer, at det i forvejen var planlagt, at borgerne i 2010 skulle inddrages i høringer om stationspladsernes indretning. Så noget af arbejdet er kommunen allerede gået i gang med.

Hårdt slag

Borgergruppernes advokat, Morten Riise-Knudsen, mener, at afgørelsen betyder, at det nuværende projekt for Metro Cityringen må opgives.

"Det her er dødsstødet til den nuværende projekterede løsning. Man er nødt til at tænke alternativt. Hvis man alligevel begynder at opstille containere og plankeværk ved de to stationer, vil det være en forulempelse af lokalplanspligten," siger Morten Riise-Knudsen til Berlingske Tidende.

/HB


Relaterede nyheder:

Cityringens økonomi bør revurderes

Altinget.dk: Udgifterne til Metro Cityringen stiger, og derfor bør økonomien nu revurderes, mener Letbaner.DK. (23.03.09)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
   
 

Læs mere her:

Naturklagenævnets afgørelse.
(d. 18.06.09)
Kæmpe nederlag for Cityringen.
(Berlingske 19.06.09)
Kommune trampede på borgernes rettigheder.
(DR d. 19.06.09)
Lokalplaner er ingen hindring for Cityringen.
(Politiken 19.06.09)
København erkender metronederlag.
(Berlingske 19.06.09)
Lokalplaner stopper ikke cityring.
(Berlingske 19.06.09)
Chok-nederlag kan forsinke metrocityring i årevis.
(Ingeniøren 19.06.09)
Fejlplaceret og underdimensioneret bane.
(JP d. 20.06.09)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold