Letbaner.DK
 
V - politikere kritiserer trafikudspil
Nyhed 00327  

Bombardier 'Flexity Berlin'
Ny letbanevogn d. 17.09.08 på
Alexanderplatz, Berlin. Foto: Wikipedia

 

V-politikere kritiserer trafikudspil

 
17.01.09
Venstrefolk i 22 Storkøbenhavnske kommuner vil også have en letbane langs Ring 3.

Lokalaviserne i Glostrup, Lyngby og Birkerød skriver på forsiden at chancerne for a få en letbane med start i Lundtofte bliver større og større.

Nu er en lang række Venstrepolitikere også gået aktivt ind i arbejdet for at få letbanen ind som en del af regeringens trafikinvesteringsplan, skriver Lokalavisen.dk.

Det er især offentlig trafik, der skal opgraderes, siger Jan Jørgensen, rådmand på Frederiksberg til DR:

"Mange steder er det simpelthen ikke fysisk muligt at udvide vejene mere, og så er en nok så væsentlig grund den miljømæssige vinkel. Det er jo ikke holdbart, at vi bare bliver flere og flere, der kører mere og mere i vores biler. Men hvis man skal have billister over i den kollektive transport, så er det også vigtigt, at de har et attraktivt alternativ.", siger Jan Jørgensen til DR nyheder.

Venstre i Lyngby deltager aktivt

Ifølge Søren P. Rasmussen (V), der sidder i kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk og er en af initiativtagerne til brevet, er det yderst vigtigt for området, at der kommer en letbane.

"Hvis der langs ring 3 kun kommer en bus, hvilket der er lagt op til i regeringens foreløbige plan, vil det ikke være godt nok. Folk gider simpelthen ikke bussen, og det vil derfor ikke aflaste trafikken i nær samme grad som en letbane," siger Søren P. Rasmussen til Lokalavisen.dk.

Venstre i Vestegnen står sammen

Også i Glostrup lægges der stor vægt på enigheden om behovet for at etablere en letbane fra Lundtofte til Ishøj/Brøndby. "Der er et stort og påtrængende behov for en letbane, som skal forbinde store boligområder, arbejdsområder og offentlige institutioner hospitaler og lignende - imellem Ishøj og Lundtofte", siger Peter Molnit, medlem af kommunalbestyrelsen i Glostrup til Folkebladet.

Han og de andre medforfattere - blandt andet Niels Jørgensen fra Vallensbæk og Michael Gatten fra Brøndby - giver ikke meget regeringens alternative forslag om et miljøvenligt bussystem på Ring 3 med anvendelse af busbaner og busprioritering i lyskryds, skriver Folkebladet i Glostrup.

"Busbaner er efter min opfattelse en meget dårlig løsning. Busbaner kræver mere plads. Busser er uden fremtidsperspektiv hvad angår passagerkomfort, præcision, miljøbeskyttelse samt udnyttelse af fremtidens energiformer og moderne teknologier", slutter Peter Molnit i Folkebladet.

Maksimalt pres

"Vi vil nu tage en snak med vores partikollegaer på Christiansborg, og når vi nu repræsenterer så mange kommuner, tror jeg ikke, at de vil sidde det overhørig," siger Søren P. Rasmussen til Lokalavisen.dk.

Med Venstre-politikernes udmelding er der i hvert fald efterhånden lagt maksimalt pres på regeringen i forhold til at indlemme letbanen i trafikinvesteringsplanen.

Der har tidligere været lignende udmeldinger fra lokale politikere fra både de konservative, socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti, skriver Lokalavisen.dk og slutter: "Forhandlingerne om trafikinvesteringsplanen startede fredag i sidste uge (d. 09.01.09)", slutter Lokalavisen.dk.

/HB


Relaterede nyheder:

Grøn trafik i byerne er ikke med

I forbindelse med investeringsplanen om den kollektive trafik satser regeringen alene på busser i byernes overfladetrafik. (09.01.09)

Letbaner afvist på spinkelt grundlag

Mangelfuldt grundlag for at afvise letbaner i Hovedstadsområdet, skriver trafikforsker. (28.12.08)

Letbaner på rutsjetur

Regeringen har udsendt den længe ventede handlingsplan d. 08.12.08 og den skuffer. (11.12.08)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
   

Med Venstre-politikernes udmelding er der efterhånden lagt maksimalt pres på regeringen i forhold til at indlemme letbanen i trafikinvesteringsplanen.

/Lokalavisen.dk

 
 

Læs mere her:

Lokale Venstrefolk vil have letbane.
(Villabyerne 21.01.09)
Venstrefolk udfordrer regeringen.
(TV2 Lorry 20.01.09)
Åbent Brev til Regeringen fra Venstre i Hørsholm.
(Lokalavisen 18.01.09)
Lokale Venstrefolk vil også have letbane.
(Lyngby 14.01.09)
Lokale Venstrefolk mener letbane mangler.
(Folkebladet 14.01.09)
Venstre vil have trafikpenge til området.
(DR P4 d. 13.01.09)
Venstre-politikere kritiserer regeringens trafikudspil.
(Gladsaxe 13.01.09)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold