Letbaner.DK
 
Kollektiv trafik skal være med til at løse klimaproblem
Nyhed 00298  

Transportminister Carina Christensen
Foto: Mads Flummer
Transportminister Carina Christensen
Foto: Mads Flummer

 

Kollektiv trafik skal være med til at løse klimaproblem

 
13.06.08
Klar melding fra Transportministeren til møde arrangeret af PA Consulting Group og Berlingske Tidende.

På et arrangement i møderækken "Mød ministeren" d. 10.06.08 gav transportminister Carina Christensen sin støtte til en markant opgradering af den kollektive trafik, der skal forbedre og forkorte transporttiden og være med til at løse klimaproblemet og CO2 udslippet i Danmark.

Der skal investeres i kollektiv trafik -
i og omkring de store byer
der hvor behovet er størst
hvor det samfundsøkonomisk er mest fornuftigt

 
Ministeren havde dog ikke svar på, hvordan prioriteringen af de mange infrastrukturelle opgaver bliver.

Men alligevel løftede ministeren sløret for, at langt den største del af pengene til nye store projekter, tog, veje m.v. i de næste mange år kommer til at ligge i København og i trekantsområdet, der hvor trafikken i dag er mest intens, og hvor trafikken vil bryde sammen i 2030, hvis der ikke gøres noget inden.

Letbaner.DK deltog på mødet

Transportministeren blev mødt af en række spørgsmål fra branche- og særorganisationer, og hun lovede at se grundigt på dem alle, selv om hun ikke lagde skjul på, at der skulle foretages en benhård prioritering.

Letbaner.DK undrede sig over, at ministeren ikke i sit indlæg havde nævnt letbaner en eneste gang, selv om netop denne bytrafikform tiltrækker mange bilister og betyder færre busser og biler, og op til 25% mindre CO2udslip i områder med nye letbaner.

Ministeren svarede, at der på hendes tur rundt i landet, var blevet talt meget om letbaner, og at hun er meget positiv overfor indførelse af letbaner, men at disse investeringer skal foretages med lokale penge.

Efter mødet fik Letbaner.DK et tilsagn om et møde i Transportministeriet, hvor vi mere detaljeret kan drøfte letbaners rolle i løsningen af byernes trafik- og klimaproblemer, samt hvordan man i andre lande prioriterer finansieringen.

/ME


Relaterede nyheder:

Regeringen er ikke imod letbaner

Carina Christensen svarer positivt på Letbaner.DK's debatindlæg i JyllandsPosten. (27.02.08)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
   
 

"Ministeren svarede, at der på hendes tur rundt i landet, var blevet talt meget om letbaner, og at hun er meget positiv overfor indførelse af letbaner, ..."

/Letbaner.DK

 
 

Læs mere her:

Transportminister: Kollektiv trafik med til at løse klimaproblem. (Berlingske 11.06.08)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 06.08.08