Letbaner.DK
 
Tre tog i timen på Hovedstadens lokalbaner
Nyhed 00159  

Tre tog i timen på Hovedstadens lokalbaner

Coradia Lint 41 fra Alstom, Produktblad (PDF 0,7 Mb)
10.04.06
Fem lokalbaner i hovedstadsområdet får i de kommende år et gevaldigt løft med nye tog og flere afgange.

Frederiksværkbanen mellem Hillerød og Hundested får de første af de 27 Coradia Lint 41-tog, som er indkøbt til de nordsjællandske baner.

Forsøg med 20 minutters drift

Fra efteråret bliver der som forsøg 20 minutters drift på Frederiksværkbanen, fremgår det af Lokalbaneplan 2006-2015, som Trafikudvalget i HUR netop har godkendt. Jernbanen bliver flere steder opgraderet til 100 km/t, og antallet af afgange øges.

”Nye tog, flere afgange og kortere rejsetid løfter lokalbanerne markant. Lokalbanen bliver nu for alvor tidssvarende som et godt og relevant bidrag til det samlede tilbud om kollektiv transport i Hovedstadsregionen med bus, tog og metro. HUR har ved at bruge godt en milliard på lokalbanerne satset offensivt på at tilføre regionen en attraktiv lokalbane til både arbejde og fritidsaktiviteter,” siger formanden for HUR, Frederiksberg-borgmester Mads Lebech (K).

Ved udgangen af 2007 er de nye tog sat ind på alle de nordsjællandske baner. Der forventes nye tog til Østbanen i 2009, eventuelt i forbindelse med et fælles udbud med Lille Syd. De 27 Coradia Lint 41-tog fra Alstoms fabrik i Salzgitter i Tyskland koster 575 mio. kr.

Lokalbanerne kører hvert år 3,8 millioner kilometer med tog, og 6,8 millioner gange om året stiger en passager om bord.


Relaterede nyheder:

Nye tog til Lokalbaner

Den 27. februar garanterede Amtsrådet et lån på 187 mio. kr. til køb af ni togsæt til Vestsjællands Lokalbaner. (17.03.06).
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 

 

 
 


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Ny opsætning 21.10.06