Letbaner.DK
 
Cityring er en fejlinvestering uden letbaner
Nyhed 00139  

Cityring er en fejlinvestering uden letbaner


Minimetro i vinterlys, foto: Helge Bay

 

04.02.06
Kun et letbanenet med radiallinier vil kunne retfærdiggøre bygningen af Metro cityringen, siger Letbaner.DK i pressen.

Forliget om Metro cityringen indeholder en aftale om, at der skal iværksættes en helhedsplan for trafikken i Hovedstaden.

 

Frygt for fejlinvestering

URBAN København skriver: "Trafikgruppen letbaner.dk mener, at den nye metro cityring vil blive en fejlinvestering, hvis der ikke samtidigt investeres i et letbanenet med radiallinier.

Trafikgruppen forventer et sammenbrud i (vejtrafikken og (red.)) den kollektive trafik og stigende miljøproblemer uden et letbanenet, som vil kunne tiltrække 20-25 procent af bilisterne til den kollektive trafik, mens metrocityringen kun vil tiltrække én procent.

Regeringen fik i går bred politisk opbakning til at gennemføre en metro cityring til 15 milliarder kroner, der skal stå klar i 2017. Letbaner.dk har udarbejdet et forslag med 97 kilometer letbanenet til en pris på 16-17 milliarder kroner, og det forslag støttes af flere trafikforskere." (Urban d. 03.02.06)

MetroXpress har næsten samme tekst under overskriften: "Letbaner: Cityring en fejlinvestering". Også her var den placeret ved siden af nyheden om Ja'et til Metro cityring d. 03.02.06.

Ønsketænkning at få bilisterne med cityringen

Lederen i JP København "Cityring forude" skriver blandt andet:

"Skal man vurdere ud fra de første år med Metroen, er det sandsynligt, at der vil ske en betydelig overflytning af brugere fra busserne i området til Metrocityringen. Det vil naturligvis lette noget af presset på bytrafikken, men det vil være ønsketænkning, at det umiddelbart vil få bilisterne til at følge trop i hastigt tempo.

Den resterende del af den kollektive trafik i hovedstaden mangler et betydeligt kvalitetsløft for at kunne konkurrere troværdigt, og det er et langtidsprojekt af format.

Metro-løsningerne er udtryk for en alt for ensidig satsning, og der er en fejl, at alle trafikformer ikke for længst er inddraget i en helhedsplanlægning. Desuden efterlader Metrocity-planerne fortsat et voldsomt udækket transportbehov på det havnenære Amager, bl.a. hvad Holmen og Operaen angår." (JP København d. 03.02.2006)

Letbaner.DK i TekstTV

TV2's tekstTV bragte vores budskab torsdag d. 02.02.06.
Det gav nærmest storm på vores hjemmeside.
Vi slog foreløbig rekord med 901 besøgende imod et snit på 200 daglige.


Læs nyheden fra TV2 TekstTV her: Letbanegruppe advarer mod metro
(TV2 d. 02.02.06)

Pressemeddelelse:
Letbaner.DK's pressemeddelelse d. 31.01.06
.

Til top

 

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 05.03.06