Letbaner.DK
 
Letbaner overhaler metroen
Nyhed 00079  

Letbaner overhaler metroen

OPP 04.07.05
Et letbanenet med linjer ud og ind af byen vil kunne finansieres gennem offentlige og private partnerskaber.

Trafikforskere har tidligere påpeget, at man bør anlægge nye radiallinjer til de mange kvarterer i København, der ikke har kollektiv skinnetrafik, FØR man anlægger en cityring. Det vil kunne finansieres gennem offentlige og private partnerskaber og svarer til andre storbyers trafikløsninger i disse år.

I EU er der bygget 107 letbaneanlæg, 37 er under bygning og 77 er planlægges for at styrke den kollektive trafik ud og ind af byerne på den mest økonomiske måde.

I København vil denne trafikløsning betyde, at man anlægger et letbanenet med linjer fra centrum og ud af byen. Det vil styrke den samlede kollektive trafik i byen, ikke mindst i de mange kvarterer, der nu kun betjenes af busser. Det drejer sig om Brønshøj, Frederiksberg, Gladsaxe, Herlev, Husum, Nordvest, Nørrebro, Rødovre, Sundbyvester, Vesterbro og Østerbro. Der vil også være mulighed for at anlægge letbaner til de nye kvarterer i Nordhavnen og Sydhavnen. Dertil kommer, at der med fordel kan anlægges en letbane til Holmen og Refshaleøen, hvor især det nye Operahus plages af dårlige til- og frakørselsforhold.

/ME


Bragt som debatindlæg "Letbaner overhaler metroen" i JP København d. 02.07.05

Til top

 

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 18.02.06