Letbaner.DK
 
Et Vandkastel i Københavns havn
Nyhed 00077  

Et Vandkastel i Københavns havn

havnetunnel forslag 13.06.05
En utrolig flot plan (mest utrolig) fra KøbenhavnerTunnelGruppen beskriver en tunnel under Københavns Havn med egen metrostation på Cityringen, busstation, p-huse, supermarked, cafeer... konferencecenter...

Man fristes næsten til at sige, 'you name it'. Ideen er, at man skal køre i bil ind til "København City Terminal", hvorfra der kan skifte til den kollektive trafik. Et kæmpe Park & Ride-anlæg under vandet.

Bag forslaget står en gruppe, der kalder sig KøbenhavnerTunnelGruppen. Bag 'KTG' står øjensynligt et arkitektfirma - Wimmelmann Larsens Tegnestue i Hørsholm. De har udarbejdet en 16 siders beskrivelse. Klogeligt nok, har de valgt at 'overse' økonomien i et sådan anlæg, der vil få en metrocityring til at virke billig.

Det lykkedes sidste år gruppen at få inviteret politikere og presse ud på en havnerundfart for præsentation af deres første forslag til en langsgående havnetunnel. På trods af projektets ekstreme pris udtrykte mange politikere sig positivt. Nu har gruppen tilføjet projektet en meget ambitiøst trafik- og kulturterminal med park & ride anlæg ud for (eller nærmere neden for) Operaen.

Planen indbefatter en ændring af linieføring af den foreslåede Metrocityring. Projektet kan prismæssigt bedst sammenlignes med Berlins nye ambitiøse Nord-syd-forbindelse, der primært tre-dobler byens jernbaneforbindelser, derefter forbedrer letbaner, S-tog og metro og sekundært styrker biltrafikken med en landtunnel. Problemet ved forslaget er bare hvor pengene skal komme fra, da det forudsætter en metrocityring?

/LK /HB


Til top

 

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 18.02.06