Letbaner.DK
 
DSB-plan skal give lys og luft til Nørreport
Nyhed 00046  

DSB's vision for Nørreport

 

DSB-plan skal give lys og luft til Nørreport

 
21.09.04
Danmarks største trafikknudepunkt, Nørreport Station, kan med en investering på mellem en halv og hel milliard kroner forskønnes og moderniseres til ukendelighed.

DSB fremlægger den ny vision for stationsområdet, hvor 300.000 mennesker færdes dagligt. DSBīs vision går bl. a. ud på, at det gamle betondæk over fjerntogsperronen brækkes op, og søjlerne på perronen rives ned. I stedet skal der bygges en stor, selvbærende og kuplet glaskonstruktion, som vil sikre, at dagslys og frisk luft strømmer ned på perronen.

Ambitiøs men nødvendig plan

Ifølge DSBīs planlægningschef, underdirektør Ove Dahl Kristensen, vil det nye forslag løse problemerne med Nørreports dårlige indeklima. Dieselosen forsvinder, og stationsrummet vil lettere end i dag kunne rengøres, så støvet ikke hober sig op. Samtidig får brugerne en lys og topmoderne station med flere og bredere adgangsveje til fjerntogsperronen. Ove Dahl Kristensen føler sig overbevist om, at der kommer til at ske noget på Nørreport og tilføjer, at det også fremgår af regeringens oplæg til nye trafikinvesteringer.

Letbaner.DK bifalder projektet

Letbaner.DK støtter det tiltrængte løft af den vigtige trafikterminal, der så kan blive en station af international standard. Det har byen brug for.

Det skitserede projekt muliggør en senere anlæggelse af en letbaneterminal ved Nørreport i gadeplan.

/HB


Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 

Læs mere her:

DSB's visioner for Nørreport
(DSB d. 21.09.04)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 16.09.08