Letbaner.DK
 
Godt nytår!
Nyhed 00215  

Godt nytår!

Fyrværkeri
Fyrværkeri, foto: Helge Bay.

31.12.06
Med tak for det forløbne år, sender vi de bedste letbaneønsker for 2007.


2006 bragte et gennembrud i Århus.

Året der er gået har budt på en stor letbanenyhed: Århus Kommune og Århus Amt har ikke bare besluttet sig for at bygge en letbane ud ad Randersvej. Århus har også fået opbakning fra Folketinget. I første omgang med økonomisk støtte til den nødvendige VVM-analyse. Desuden har investorer vist interesse for projektet.

Besøgstallet steget kraftigt

For vores eget vedkommende har vi med glæde kunne konstatere, at interessen for letbaner er stærkt stigende. Vores besøgstal stiger støt og i 2006 blev vores besøgstal tredoblet i forhold til 2005. (Vi startede i 2003).

Det gennemsnitlige daglige besøgstal for 2006 blev 305 og december måned har slået alle rekorder med over 400 daglige besøgende.

Hvad der derudover er gået over vores fatteevne er, at der i de normalt stille juledage, dagligt fra d. 23/12 til 29/12 har været 426-649 besøg. Har I droppet julen i år?

2007 ser endnu lysere ud

2007 bliver sandsynligvis året, hvor trafikken i hele landet kommer i fokus. Transportministerens nyligt nedsatte Infrastrukturkommission vil komme med deres arbejde, og her er det især løsninger til den kollektive trafik vi ser frem til med spænding.

Letbaner.DK arbejder videre

Vi er meget glade for den interesse vores arbejde har, og vi vil fortsat gøre, hvad vi kan for at leve op til opgaven om at formidle ønsket om en mere fornuftig trafikpolitik i Danmark.

Det er vores oplevelse at der nu er en bredere politisk bevidsthed på vej om at trafikproblemerne skal løses ved hjælp af flere virkemidler.

Der skal investeres endnu mere i den kollektive trafik i de store byer, for at mindske biltrafikken og den tilhørende luft- og støjforurening. Det er for eksempel ikke nok med en ensidig kollektiv investering i metro i København. Der bør suppleres med letbaner, P-faciliteter og måske kørselsafgifter.

Med ønsket om et rigtigt godt nytår, siger vi tak for jeres opmærksomhed i 2006.

/HB


Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold