Letbaner.DK
 
HURs trafikudvalg om fremtiden
Nyhed 00180  

HURs trafikudvalg om fremtiden

HUR logo  
30.06.06
HUR omtaler letbaner som en naturlig del af hovedstadens trafik.

Med overskriften "Første skridt mod et samlet trafikselskab" skriver HUR bladet Ligeud:

"Sjællands kommende trafikselskab er første skridt mod at samle busser, tog, metro, letbaner og vejtrafik under et. Det vil ske inden for de næste ti år, vurderer formanden for HURs trafikudvalg, Bent Larsen."

Erling Eiberg (A) fra Københavns Amt er mere direkte

"Letbaner burde jo allerede være i fuld gang med at blive bygget - vi halter allerede syv-otte år bagefter" siger Eiberg, der repræsenterer Københavns omegnskommuner.

Et samlet trafikselskab på Sjælland

Formanden Bent Larsen er også blandt de politikere, der har kæmpet for at få DSB, metro og busser samlet under en fælles hat:

"Jeg forventer, at Sjællands trafikselskab spiller en aktiv rolle i helhedstanken. København sander til om ti år, hvis vi ikke får samlet planlægningen af al trafik, og der ser jeg det nye trafikselskab som den første etape i det arbejde" udtaler Bent Hansen til bladet Ligeud.

Lokalbanerne og rejsekortet er der enighed om

Indtil kommunalreformen er gennemført til nytår forventes der dog ikke store forandringer i trafikken. Trafikudvalget er dog enige om at der skal ske forbedringer på lokalbanerne ligesom rejsekortet spås at få en stor betydning for kollektivtrafikken.

/ME & HB, kilde: Ligeud juni 2006


Læs artikler hos HUR: Tema: Visioner for trafikken (pdf 1 Mb)

Til top

 

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold