Letbaner.DK
 
Ring 3 letbane vil gavne Industriarbejdere
Nyhed 00155  

Ring 3 letbane vil gavne Industriarbejdere

Letbaneterminal i Strasbourg
Foto: Region Hovedstad
Letbaneterminal i Strasbourg
Foto: Region Hovedstad

01.04.06
Industriarbejdere kører med bil frem for bus og tog.

En letbane langs Ring 3 i København vil tilgodese mange industriarbejdspladser, siger professor Otto Anker Nielsen, Center for Trafik og Transport ved Danmarks Tekniske Universitet, i en kommentar til rapporten "Trafikal mobilitet", som CO Industri og Dansk Industri står bag.

Industriarbejderne nævner tre ting, som er afgørende for valg af transportmiddel: Fleksibilitet, tidsforbrug og uafhængighed.

De amtslige trafikselskaber er ikke gode nok til at målrette deres buskørsel, så den også opfylder de behov, industriarbejdere har for kollektiv transport, siger Otto Anker Nielsen.

Rapporten konkluderer, at bilen er det foretrukne transportmiddel hos 59 procent af de adspurgte industriarbejdere. 18 procent cykler, mens kun 6 procent bruger tog/metro og 4 procent kører med bus. 56 procent af dem, der kører i bil, gør det, fordi bilen er hurtigere, mens 35 procent siger, at de ikke har andre muligheder.

Trafikselskaberne behøver ikke at vente på at Ring 3 letbanen kommer. De kan godt starte med at oprettet flere P-bus linjer, især da industriarbejde ofte foregår i faste rammer, som det er nemt at indrette busdriften efter.

/Kilde: Ritsau d. 30.03.06 via DSB-presseklip

Til top

 

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold