Letbaner.DK
 
Samdrift af Odder- og Grenaabanen udskudt
Nyhed 00148  

Samdrift af Odder- og Grenaabanen udskudt

Oddergrisen må holde langt ude på Århus H 14.03.06
DSB har ikke lyst til at investere i en aftale for at skaffe nyerere togmateriel til Grenåbanen

Nyt togmateriel til afløsning for de nedslidte regionaltog på den omdiskuterede Grenaabane trækker dermed ud. Der er derfor stadig lange udsigter for den planlagte samdrift af Odder- og Grenaabanen.

Det bekræfter gruppeleder Ole Sørensen fra Trafikafdelingen under Århus Amt. Han henviser til, at det nuværende togmateriel ikke kan klare opgaven med at køre fra Odder i syd til Grenaa i nord inden for en tidsmæssig acceptabel periode og sikre en tilfredsstillende service af passagererne. ”Det har hele tiden været planen, at der skulle nye tog til strækningen, før en egentlig samdrift kunne realiseres.

Men foreløbig har DSB gennem Trafikministeriet oplyst, at man ikke ønsker at leje nye tog til Grenaabanen, da man fortsat vil afvente, at de nye IC2 tog fra den italienske leverandør er klar, før der kan indsættes nyere materiel på strækningen,” forklarer Ole Sørensen.

Oprindelig var det planen, at Grenaabanen skulle overtage de få år gamle såkaldte Desiro-tog fra Svendborgbanen allerede i 2004, når den fynske nærbane fik nye IC2 tog. Men også den plan er skredet flere gange siden. ”Vi har nu fået oplyst fra ministeriet, at togene først kan være klar til Århus ved årsskiftet 2007/2008 eller medio 2008, da man stadig afventer den endelige levering af IC2 togene,” tilføjer Ole Sørensen. (JP Århus).

/DSB-presseklip


Artikel i Jyllands Posten

Til top

 

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold