Letbaner.DK
 
Om igen hr. Transportminister
Nyhed 00133  

Om igen hr. Transportminister

Linie 5A, foto: Tim Honschopp 05.01.06
Linie 5A kunne være den første buslinie i Københavns Kommune, der bliver lagt om til letbane.

Et debatør fra Randers afdækker tydeligt svagheden ved metrocityring-planen i København:

"I alle de år, der var sporvogne i København, var der tale om radiallinjer, som kørte ind gennem city og videre til f.eks Amager. Der var to ringlinjer, som blev meget lidt benyttet, og som brugte det ældste materiel, og som også var nogle af de første til at blive nedlagt.

Det er totalt spild af 20 mia. kr. at prøve at lave om på det trafikmønster. Desuden kan man få fem gange så mange kilometer sporvej som Metro for de samme penge."

"Der må være tale om dårligt kendskab til trafikmønstret" konkluderer Henrik Nilsson, og slutter "Om igen, skotøjshandler Flemming Hansen". (Jyllands-Posten d. 02.01.06)

Giv bilisterne et alternativ

Også Berlingske Tidendes leder peger på trafikpolitikkens manglende sammenhæng med pendlernes behov:

"De nye parkeringsregler i København ville være mere rimelige, hvis man samtidig tilbød bilisterne et alternativ. Men det har foreløbig lange udsigter. Den kollektive trafik er jo ikke god nok. Metro-cityringen er først færdig om 11-12 år, og den vil i øvrigt i sig selv kun udgøre en beskeden forbedring.

De planlagte parkeringshuse i de ydre brokvarterer skal først opføres i årene 2007-2014. Og parker-og rejs-anlæg ved de store S-togsstationer uden for København er ikke engang kommet på tegnebrættet endnu. Den nye Flintholm Station, der er tænkt som et knudepunkt for S-tog og metro, blev for eksempel født med 40 - fyrre - parkeringspladser. (Berlingske Tidende, 30.12.05).

/HB

Foto: Tim Honschopp

Til top

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold