Letbaner.DK
 
Der er mest prestige i smarte tog
Nyhed 00111  

Der er mest prestige i smarte tog

Computeranimation af IC4 fra DSB 03.11.2005
Det er blevet et problem at der er mere prestige i nye tog end i vedligeholdelse og udbygning af skinnenettet.

”Togforsinkelserne har ramt tusindvis af pendlere, og ifølge Poul Andersen, den socialdemokratiske trafikordfører, er der folk, som mister jobbet, fordi deres arbejdsgivere er trætte af, at de ikke møder til tiden,” skriver Fyens Stiftstidende i en lederartikel og fortsætter: ”Det er naturligvis aldeles uacceptabelt, og man kan kun gisne om årsagerne til, at de bevilgende myndigheder har villet vove at lade det komme så vidt.

Men et kvalificeret bud er, at der er mere prestige i at bygge en metro og præsentere nogle splinternye tog end i at foretage sig noget så simpelt som at udskifte signaler og holde skinnenettet ved lige. Disse opgaver, hvor de vigtige de end er, er så at sige ikke synlige - og derfor politisk mindre interessante.” skriver bladet.

Sagt på en anden måde udføres investeringer i kollektiv trafik på samme måde, som når man køber ny bil: Den skal være smart, men der føles ikke noget ansvar for kørevejen.
For kollektiv trafik er køretøj og infrastruktur bundet tæt sammen. Det er lige så vigtig at udbygge og vedligeholde infrastruktur som at udskifte tog.

/Letbaner.DK /Fyens Stiftstidende, d. 01.11.05

 

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold