Letbaner.DK
 
Forskere: Smertegrænsen er nu nået
Nyhed 00107  

Forskere om byens Trafik: Smertegrænsen er nu nået

Trafikkaos i kbh/foto: Letbaner.DK 30.10.05
København sander til i biler, mens politikerne diskuterer forskellige løsninger på problemet, skriver JP København d. 26.10.05.

Det er nu, at der skal sættes alvorligt ind overfor trafikproblemerne i København, konstaterer trafikforskere. Fremtidsprognoserne viser, at trafikken vil stige med op til 22 pct. frem til 2015. Holder disse prognoser, vil 786.842 køretøjer hvert døgn året rundt krydse grænsen til Københavns Kommune til den tid. Eller ca. 140.000 flere end i dag.

Politikerne bør gøre noget nu

Denne opfordring kommer fra Otto Anker Nielsen, professor ved Center for Trafik og Transport, Danmarks Tekniske Universitet. Metroring, og letbaner langs indfaldsvejene er nogle af de redskaber, som Otto Anker Nielsen peger på og fortsætter: "Går politikerne ikke i gang nu, vil byen sande endnu mere til. Bryder trafikken sammen, vil det påvirke investeringerne i regionen, konkurrenceudviklingen og velfærden. Det er væsentligt, at der bliver taget beslutninger de kommende år".

Trafikforsker Lise Drewes-Nielsen fra Roskilde Universitetscenter vurderer, at trafikudviklingen er gået fra at være et problem til at ramme smertegrænsen. Hun peger på behovet for en politisk helhedsplan for trafikken i København. Som eksempel giver hun den nuværende debat om en havnetunnel i København, der efter hendes vurdering vil sikre bilerne bedre fremkommelighed, men ikke løse trængselsproblemet.

En meningsmåling, som Rambøll Management har foretaget for JP København, viser, at trafikken siden 2004 er kommet i borgernes fokus. I fjor mente 9 pct., at trafikken var det største problem i København. I år mener 19 pct. af de 1.051 adspurgte, at trafiksituationen bør have en højere prioritet blandt beslutningstagerne.

/JP København d. 26.10.2005

Læs også artikel fra DR København d. 26.10.2005 her...

Til top

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold