Letbaner.DK
 
Minister vil lovgive for letbaner
Nyhed 00102  

Minister vil lovgive for letbaner

'Letbanelov på banen' Tramtrain i Kassel. Foto: Helge Bay

14.10.05
JP Århus skriver at letbanen i Århus får et rygstød fra transportminister Flemming Hansen idet han netop har fremsat et lovforslag om en ændring af jernbaneloven. Letbanebegrebet indføres dermed i lovgivningen. Ifølge forslaget skal ministeren have bemyndigelse til at udfærdige regler om letbaner.

Netop regler og lovgivning for letbanerne har været efterlyst i Århus. Det er et krav for at gøre Århus' letbaneprojekt mere konkret, og med lovændringen kan der blive sat gang i projektet.

”Problemet har været, at man ikke har haft et særligt regulativ for letbaner. Man har kun haft et for jernbaner, hvor man i f.eks. Tyskland har egentlig lovgivning og regelsæt for letbanerne. Det har været et problem, at man ikke har haft noget at holde sig til i diskussionen om, hvad man kan gøre og ikke kan gøre langs Århus Havn med Grenåbanen osv.,” siger det århusianske folketingsmedlem Morten Homann, der er trafikordfører for SF.

Rådmand Peter Thyssen (R), der er hovedarkitekten bag det århusianske letbaneprojekt, ser det også som en positiv udvikling.

Læs artiklen: 'Minister vil bane vejen for letbane' i JP Århus, d. 12.10.05.

Til top

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret: 09.01.06