Letbaner.DK
 
Ring 3 - Letbanen på vej
Nyhed 00062  

Ring 3 - Letbanen på vej

Letbaneterminal i Strasbourg
Foto: Region Hovedstad
Letbaneterminal i Strasbourg
Foto: Region Hovedstad

28.02.05
Per Kaalund (S) siger: Jeg støtter ideen om en letbane.

Ole Sohn (SF) siger: Jeg ønsker en sammenhængende og retfærdig trafikinvesteringsplan for Sjælland, og en letbane ved Ring 3 vil kunne aflaste nord-syd trafikken.

Dette og følgende kunne læses i Distriktsbladet Vestegnen i en artikel om bl.a. de lokale folketingsmedlemmers holdning til en letbane langs Ring 3:

"Alle Folketingets partier har i forskellige sammenhænge
- bl.a. her i avisen (Vestegnen) - givet tilslutning til letbaneideen. I valgkampen erklærede statsminister Anders Fogh Rasmussen, at han var positiv overfor ideen, refererer interessegruppen Letbaner.DK. Fogh afventer dog den igangværende undersøgelse om at finansiere banen via et såkaldt Offentligt Privat Partnerskab.
- Den brede, politiske indstilling til projektet burde kunne udmøntes i en hurtig politisk vedtagelse, siger Morten Engelbrecht fra Letbaner.DK
Han tilføjer, at letbanen kan fragte lige så mange trafikanter som en 6-sporet motorvej. Tilmed kan projektet gennemføres forholdsvis billigt.
- Beboerne langs letbanen vil blive mere mobile og områdets boliger vil blive mere attraktive Det er et af de mest præsterende trafikprojekter i Storkøbenhavn", siger han med henvisning til kapaciteten.

/Distriktsbladet Vestegnen d. 23.2.2005


Til top

 

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 21.02.06