Letbaner.DK
 
Aktivt selvstyre til Københavns trafik
Nyhed 00060  

Aktivt selvstyre til Københavns trafik

Grafik: Aktive borgere 19.02.05
Nogle vil have moderne sporvogne i stedet for metro, andre vil have en tunnel fra Københavns Nordhavn til Københavns Sydhavn, skriver Berlingske Tidende.

"Københavnerne vil selv styre trafikken". Flere grupper tilbyder deres løsninger på de efterhånden meget påtrængende trafikproblemer.

"Sammenslutningen Letbaner.dk har en grydeklar trafikplan for et net med moderne sporvogne i København som alternativ til Metro Cityringen. Og trafikselskabet Arriva har tilbudt myndighederne et letbaneprojekt langs Ring 3 i Københavns Amt."

Professor Otto Anker Nielsen, Center for Trafik og Transport på Danmarks Tekniske Universitet, siger, at nogle bevægelser opstår, fordi det går for langsomt med at løse trafikproblemerne, som ofte kræver store milliardbevillinger.

"Der bliver flere og flere af den slags bevægelser, fordi der kommer flere og flere trafikproblemer i København. Og der skal alligevel en hel del til, før en stor gruppe borgere gider at bruge så meget tid på at organisere en bevægelse, lave hjemmeside og publicere materiale," siger Otto Anker Nielsen.

/HB


Artiklen "Interessegrupper kæmper" i Berlingske Tidende, d. 17.02.05

Til top

 

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 12.06.06