Letbaner.DK
 
Operaen åbnet uden løsning på trafikforhold
Nyhed 00054  

Operaen åbnet uden løsning på trafikforhold

En af operaens lamper

16.01.05
Til Operaens åbning d. 15. januar var der rigeligt med parkeringspladser, da der kun blev solgt 200 billetter til almindelige kunder.

Men når repertoiret starter, vil der blive kamp om pladserne, mente Jyllandsposten på premieredagen.

Operaens 1500 gæster kan alternativt benytte havnebussen, men den kan kun medtage 65 passagerer ad gangen(!) Så er der bus linie 66 fra Hovedbanegården til Holmen via Christiansborg. Den kører de sidste 4 afgange før hver forestilling, men ikke efter forestillingen. Det er måske også svært at forestille sig et festklædt publikum ankomme med en gul bybus.

Københavns Havnebusser

Forslag om Letbane

Jyllandsposten skrev også at "Trafikgruppen Letbaner.DK benytter det forventede trafikkaos omkring Operaen til at slå et slag for letbane i København. Morten Engelbrecht fra Letbaner.DK henviser til de gode erfaringer, man har med moderne sporvogne i andre storbyer.

Fra Københavns Hovedbanegård kunne en letbane køre via Amager Boulevard og Christianshavns Torv til Operaen på 10-12 minutter og have direkte forbindelse til S-tog, regionaltog, intercitytog, lufthavnstog samt Metroen. Med en kapacitet på 250 passagerer vil letbanens moderne lavgulvsvogne kunne betjene det festklædte publikum med den nødvendige kapacitet."

Se mere om forslaget til Holmen under Publikationer.


Kilde: Jyllands Posten d. 15.01.05, Forslag om letbaner

Til top

 

 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 12.06.06