Letbaner.DK
 
Asfalten skal rulles ud
Nyhed 00044  

Lyngbymotorvejen i København
Lyngbymotorvej nord for København

 

Asfalten skal rulles ud

 
02.09.04
Følger man med i trafikpolitik kan overskriften i Børsen d. 1/9 ikke overraske, men lederen har et nuanceret budskab.

Asfalt giver vækst - siger Børsen ”Danmark har for få veje. Danmark har for gamle jernbaner, og Danmarks manglende investeringer i infrastruktur hæmmer utvivlsomt den økonomiske vækst,”. Det skriver Børsen i en lederartikel, hvori der peges på nødvendigheden af en række trafikinvesteringer.

Bladet mener, at Folketinget bør overveje en satsning på jernbanenettet: ”Især pendlertrafik til og fra centrum af København, Århus og andre større byer kan passende klares med diverse former for jernbanetrafik, som regionaltog, S-tog, lokalbaner og metro. Alle prognoser viser nemlig voksende trafik, og derfor kan offentlig transport bruges til at aflaste vejene, så trafiknettet udnyttes mest rationelt.

Regeringen kunne passende igangsætte en analyse, som kunne klarlægge, om forlængelse af S-banerne, kortere og hurtigere jernbanestrækning til større købstæder ville sprede den økonomiske vækst fra landets største byer til landområderne. Infrastruktur er vækst, og derfor er asfalt og baner en rational investering.”

Dagbladet Børsens leder d. 01.09.2004

/HB


Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 16.09.08