Letbaner.DK
 
Skulle metroen have været en sporvogn?
Nyhed 00037  

Blændet metro anno 1943
Blændet metro anno 1943

 

Skulle metroen have været en sporvogn?

 
18.06.04
1. debatindlæg om letbanesikkerhed af Helge Erlandsen, projektchef i Ørestadsselskabet i Metro-Nyt d. 16.06.04.

Sporvogne kører langsomt, har lavere kapacitet og sikkerhed, påfører byen mange miljøgener, hæmmer den øvrige trafik - er bare nogen af de elendigheder sporvogne har ifølge Ørestadsselskabets blad, METRO-nyt.

Kun en uge efter offentliggørelsen af 'Ideoplæg til kollektiv trafikplan for Storkøbenhavn' fra Letbaner.DK kom der en artikel i METRO-nyt, den gratis uddelte informationsavis fra Ørestadsselskabet, som startede således:

"Skulle vi hellere have været en sporvogn?"

Sporvogne kører langsomt, har lavere kapacitet og sikkerhed, påfører byen mange miljøgener, hæmmer den øvrige trafik og så er det begrænset hvad man kan spare i forhold til at anlægge en metro.

Af og til bliver de gode gamle sporvogne omtalt i debatten om den kollektive trafik, aktuelt i forbindelse med planerne om Metroens etape 4, Cityringen. Nogle hævder, at det ville være en meget bedre løsning for København, hvis man, i stedet for at bygge mere metro, igen lagde sporvognsskinner i byens gader."

Bladet fortsætter med en masse elendigheder, der angiveligt følger i kølvandet på letbaner og sporvogne. Beskrivelsen af letbaner er fordrejet i forhold til virkeligheden i udlandet. For et eksempel skriver Ørestadsselskebet at moderne sporvogne og letbaner ikke kan køre sammen med anden trafik. Det passer ikke!

/HB


Relaterede nyheder:

Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 

Læs mere her:

Skulle vi hellere have været en sporvogn?
(Metro-Nyt d. 16.06.04)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 16.09.08