Letbaner.DK
 
Nyt ideoplæg fra Letbaner.DK
Nyhed 00035  

Ideoplæg til en kollektiv trafikplan for Storkøbenhavn

 

Nyt ideoplæg fra Letbaner.DK

 
10.06.04
"Ideoplæg til en kollektiv trafikplan for Storkøbenhavn" er netop udsendt af Letbaner.DK. Denne gang med et forslag der dækker store dele af København.

86 kilometer i stedet for 14 -
160 stoppesteder i stedet for 16 -
Alt sammen for nogenlunde de samme penge.

"Sådan lyder argumenterne i et debatoplæg fra tre trafikkonsulenter, der foreslår København at satse på moderne sporvogne - et letbanesystem - i stedet for eller som supplement til en metro-cityring." skriver Urban og Berlingske Tidende d. 10/6-04.

Letbaner.DK har d. 01.06.2004 udsendt et nyt ideoplæg med et forslag til en trafikplan med letbaner, der vil dækker store dele af København. Det er en 40-siders sag med et skitseret linienet med 5 letbanelinier, inklusive Ring 3 letbanen. Vi prøvede at se på hvad vi kunne få for de penge, som den foreslåede Metrocityring ville koste og det var ikke så lidt endda. Stor set alle de største "huller" i det Storkøbenhavnske kollektive trafiknet vil blive lukket med en højklasset offentlig trafik.

Ideoplægget er sendt til trafikministeriet, trafikudvalget, HUR, Københavns Amt, berørte kommuner, pressen, DTU og andre samarbejdsparter.

Alle eksperter understøtter ideen om at indføre letbaner i Storkøbenhavn. Også professor i trafikplanlægning ved Danmarks Tekniske Universitet Otto Anker Nielsen. Han citeres i Berlingske Tidende for at sige at det er enøjet hvis man udelukkende satser på mere metro i betragtning af den stigning i trafikmængden der vil komme i fremtiden.

/HB


Relaterede nyheder:

Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
   

Se publikationer Læs ideoplæg her
      
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 16.09.08