Letbaner.DK
 
Ny terminal i Lyngby
Nyhed 00026  

Forslag til Letbaneterminal i Lyngby.
Forslag til Letbaneterminal i Lyngby under ny bredere viadukt. Klik for større vindue (Tillad popup)

 

Ny terminal i Lyngby

 
14.02.04
Arrivas forslag til en letbane i gadeniveau vil ikke give problemer for trafikken, men kan tvært imod løse dem op.

Projektet forudsætter en nybygget jernbanebro i stedet for den nuværende viadukt over Buddingevej. Den skal være dobbelt så bred som den nuværende og kan udformes i en let konstruktion som broanlæggene ved Flintholm station, men uden det høje glastag.

Den eksisterende omfartsvejsbro åbnes desuden mod syd. Derved kan der skaffes plads til 4 rene bilbaner i nordsiden af broerne og en terminal med fire kollektive baner på sydsiden. På det sidste stykke af Buddingevej før broerne vil vejen være opdelt i en bilbaner og en kollektivbane i hver retning. Kollektivbanerne trafikeres både af letbane og af busser.

Biltrafikken får således vejbanen for sig selv i langt højere grad på det sidste stykke, og selve nåleøjet under broerne åbnes op til 4 vejbaner helt uden busser. Den nye trafikterminal under broerne giver direkte adgang til S-togsperronerne. Forholdene bliver under alle omstændigheder forbedret på det sidste stykke af Buddingevej, da kollektivtrafikken bliver adskilt fra biltrafikken.

Bus- og letbaneterminal i Saarbrücken. 
Foto Helge Bay, d. 20.08.02
Bus- og letbaneterminal foran banegården i Saarbrücken.
Foto: Helge Bay

 

Anderledes busterminal i Saarbrücken

I trafikgruppen Letbaner.DKs ideoplæg beskrives, hvordan trafikterminalen kan indrettes. Eksemplet er hentet fra Saarbrücken i Tyskland med 200.000 indbyggere. Byen er større end Lyngby og al den kollektive bus og letbanetrafik afvikles ved hovedbanegården fra den ny terminal, der kun består af fire parallelle busbaner.
Alle baner er udrustet med spor til letbanen. Terminalen kan altså fleksibelt afvikle både letbane og busafgange, ligesom de har mulighed for at overhale hinanden på terminalen.

I Saarbrücken er der ingen problemer med at afvikle den samlede kollektive gadetrafik fra denne terminal. Lyngby kan med fordel kopiere denne løsning med en placering under det fornyede viadukt.

/HB


Relaterede nyheder:

Ring 3 letbane gennem Lyngby

Se animation af letbane på Ring 3.
(Københavns Amt, 04.2005)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 15.09.08