Letbaner.DK
 
En stærkere Vestegn ?
Nyhed 00024  

Borgmester Ole Bjørstorp
Borgmester Ole Bjørstorp,
Foto: Ishøj Kommune

 

En stærkere Vestegn - eller...?

 
06.02.04
Kommunerne skal reformeres. Forhåbentlig betyder det bedre forhold på Vestegnen, skriver Bjørstorp.

Distriktbladet Vestegnen bringer d. 04.02.04 et indlæg af Borgmester Ole Bjørstorp fra Ishøj Kommune.

Om trafikken skriver han:

Trafikken skal styrkes

Trafikken i Hovedstadsregionen har det ikke godt. Priserne på den kollektive trafik stiger, servicen bliver dårligere og bilkøerne bliver længere. Der er en lang række aktører, der er ansvarlige for hver deres område af trafikken i Hovedstadsregionen.

For den kollektive trafik er det blandt andet Hovedstadens Udviklingsråd, Ørestadsselskabet og DSB. Staten, amterne og kommunerne er ansvarlige for vejnettet. Koordinationen blandt disse mange aktører fungerer slet ikke. og trafikforholdene bliver bare værre og værre.

Mens dette sker, drøfter kommunerne, amterne, staten og Hovedstadens Udviklingsråd intenst, hvordan tingene kan blive bedre, og hvis skyld det er, at forholdene rent faktisk bliver dårligere.

Staten vil ikke tage ansvar, og de tre andre parter har ikke reelle mulighed for at løse de meget store opgaver, som skal løses, hvis den kollektive trafik og privatbilismen skal få ordentlige vilkår. Et eksempel på dette er spørgsmålet om etablering af en ydre motorringvej - M5 ved Høje-Taastrup. Et andet eksempel er letbanen fra Lyngby til Glostrup og måske videre til Ishøj eller Brøndby.

De fleste kan efterhånden se, at der er brug for sådanne forbindelser, fordi titusindvis af mennesker hver dag skal på tværs af Hovedstadsregionen. Den tværgående trafik i Hovedstadsregionen er steget med hele 40% over de sidste 10 år.

Alligevel er det med den nuværende struktur meget vanskeligt at få den fornødne handlekraft, der kan sikre, at det så også bliver til noget. Derfor er det helt afgørende, at der ? i lighed med det man har i Skåne - kommer en ny og stærk enhed, der kan sikre, at de store og vigtige trafikopgaver i Hovedstadsregionen løses samlet og effektivt - og på en sådan måde, at borgerne får god service til rimelige penge. Det er ikke for meget at forlange af en by, der gerne vil være en af Europas førende byer, skriver borgmesteren i Vestegnen.

Ole Bjørstorp er borgmester i Ishøj Kommune og formand for Vestegnens Erhvervsknudepunkt.

/HB


Relaterede nyheder:

Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 15.09.08