Letbaner.DK
 
Sporvogn til Lyngby Storcenter
Nyhed 00019  

Letbane på Klampenborgvej
Letbane på Klampenborgvej foran Lyngby Storcenter.
Visualisering: Arriva, Alstom, CarlBro.

 

Sporvogn til Lyngby Storcenter

 
07.01.04
En ny letbane langs ringvej 3 er måske om hjørnet. Det virker. Det er billigere. Passagererne strømmer til på lignende letbaner i udlandet. Og så er materiellet afprøvet på forhånd. (Vestegnen)

Af Jakob Fälling, Vestegnen d. 08.01.2004

Morten Engelbrecht fra interesseorganisationen “Letbaner.DK” er ikke i tvivl. Da Vestegnen omtalte hans nye forening i foråret, var han fortørnet over, at alle talte om mere Metro rundt om i Københavnsområdet. I dag er han og de to andre initiativtagere overrasket over den store interesse, foreningen har mødt.

Vi lavede en rapport, som vi sendte til kommuner, amt, folketingspolitikere og trafikminister. Vi sendte også to eksemplarer til Hovedstadens Udviklingsråd (HUR), der ringede tilbage og bad om at få 100 eksemplarer af rapporten.

Mens de fleste talte om mere metro for blot et år siden, har Københavns Amt næsten gjort det til sin mærkesag at gennemføre en letbane langs ringvej 3. Trafikforliget, der blev indgået i Folketinget i efteråret, satte penge af til et forberedende arbejde på det projekt. Så alt tyder på, at letbanen er på skinner. Det er vi meget glade for. Vi havde slet ikke drømt om, at det ville gå så hurtigt, siger Morten Engelbrecht.

Videre fra Glostrup

De fleste forslag peger på en linieføring fra DTU i Lyngby, forbi Herlev, Glostrup Amtssygehus og station. Herfra er der to alternativer: Videre til Ishøj eller Brøndby.
Vi har talt for Ishøj, for det giver det største passagergrundlag. Men det vigtige for os er at informere. Så må politikerne træffe beslutningerne, siger Morten Engelbrecht.

Det skal de nok gøre, politikerne. Og hvem ved? Måske kommer letbanen både til Ishøj og til Brøndby. Det har amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen i hvert fald tidligere foreslået overfor Vestegnen.

Informationen om letbanerne kan man også finde på foreningens hjemmeside, ligesom Letbaner.dk besøger to byer på Vestegnen med en plancheudstilling.

Det sker fra 5. januar og måneden ud i Glostrup Storcenter. 1. marts - 31. marts rykker udstillingen ind i Ishøjs tidligere biograf.

Der er mange mennesker, der ikke ved, hvad en letbane er. Det vil vi godt fortælle dem, siger Morten Engelbrecht. Fordelene ved en letbane frem for en metro er blandt andet, at letbanen kan fungere sammen med biltrafikken og kører i gadeplan.

/Vestegnen


Relaterede nyheder:

Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
 


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 15.09.08