Letbaner.DK
 
Odense Letbane fylder 2 år
Nyhed 00636  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er letbaner?
Link
Om foreningen
Kontakt
Støttemedlemmer
Arkiv
Tilbage
Næste


Snoren klippes på Albani Torv af Regionsrådsformanden Stephanie Lose, Transportminister Trine Bramsen og Borgmester Peter Rahbæk Juel. Foto: Steffen Nørgaard

 

Odense Letbane fylder 2 år

 
28.05.24

Tirsdag den 28. maj er det to år siden, Odense Letbane blev indviet.

Letbaner.DK var på pletten da Odense Letbane blev åbnet. Vi deltog som gruppe i festlighederne, og kan nu ønske tillykke med de første to år.

 
12 mio. passagerer

Siden driftsstarten i maj 2022 har letbanens 16 togsæt tilbagelagt mere end 2,2 mio. km. mellem Hjallese og Tarup. På en almindelig hverdag - fx denne tirsdag på toårsdagen - kører vognsættene i alt godt 3500 km. Tallet er lidt højere på fredage og en del lidt lavere i weekender og ferieperioder.

"Når jeg ser på letbanens udvikling efter to års drift, så glæder jg mig over de stigende passagertal, vi har oplevet gennem den seneste lange periode," siger Dan Ravn, adm. direktør ved Odense Letbane.

"Jeg glæder mig samtidig over, hvordan vi oplever flere og flere lokale projekter, events og partnere, der rækker ud til os, fordi de kan se det værdiskabende i at samarbejde med Odense Letbane."

Partnerskaberne kan handle om fx billetaftaler ved større messer og konferencer. Eller Juleekspressen, hvor byens handelsliv gik sammen om "juleindpakning" af to af letbanens togsæt. Eller det kan handle om små events i toget, fx Luciakor eller balletoptræden.

 
Kun ved begyndelsen

"Meget er sket i løbet af de første to driftssår. Men vi er stadig kun ved begyndelsen," fastslår Dan Ravn og uddyber:

"Odense Letbane er et ongoing udviklingsprojekt, som de næste mange år vil bidrage til og understøtte den overordnede byudvikling og sammenhængskraft i Odense inden for uddannelse, erhverv, kultur, fritidsliv, bosætning og ikke mindst infrastruktur."

"Det er en rejse, som vi glæder os til at fortsætte sammen med passagerer og samarbejdspartnere i Odense."

 
/HB - kilde Odense Letbane

 


Andre nyheder:

Aarhus Letbane fylder 5 år

Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene og ved letbanestop d. 30. april. (29.04.24)

9% flere med Odense Letbane

583.000 passagerer steg på letbanen i september. Tallet er det hidtil højeste for en enkelt måned. (20.10.23)

Odense Letbane Åbnet

Lørdag d. 28.05.22 var en historisk dag for Odense, hvor folk strømmede til for at prøve den nye letbane. (31.05.22)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen Øverst til venstre.


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold