Letbaner.DK
 
620.000 steg på i november
Nyhed 00629  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er letbaner?
Link
Om foreningen
Kontakt
Støttemedlemmer
Arkiv
Tilbage
Næste

"Juleekspressen" i centrum af Odense i sne. Foto: Viktor Asp

 

620.000 steg på Odense Letbane i november

 
23.12.23

Milepæl for letbanen - Højeste passagertal målt.

Det er første gang, at tallet overstiger 600.000. Det er samtidig en stigning på knap 19 procent sammenlignet med november 2022.

"Det er en vigtig milepæl, vi nu har opnået. Og det kommer efter en længere periode med stødt stigende passagertal. Oven på sommerens driftsstop er passagererne vendt tilbage væsentligt hurtigere end forventet, og der er kommet nye til. Det er en opløftende udvikling," siger Dan Ravn, adm. direktør ved Odense Letbane.

De tre seneste måneder - september, oktober og november - har i særklasse været de tre måneder med de højeste påstigertal i letbanens halvandetårige driftstid. Det samlede tal for perioden er på over 1,7 mio. påstigere.

 
Høj pålidelighed og ny billet

"Der er flere forklaringer på fremgangen," vurderer Dan Ravn.

"Først og fremmest har vi kørt med en høj pålidelighed gennem hele efteråret. Kun i løvfaldsperioden i november havde vi visse tekniske udfald - dog langt færre end i 2022. Mere end noget andet er høj pålidelighed afgørende for, at kunderne har tillid til letbanen."

"En anden væsentlig faktor er vores QR-billetløsning, som har været en klar gamechanger i forhold til at tiltrække nye passagerer. Salget af QR-billetter er steget og steget hen over efteråret, og billetten har været en øjenåbner for, hvor nemt og billigt det er at benytte kollektiv trafik. Det er en løsning, vi er rigtigt glade for."

"Jeg tror også, det spiller ind, at letbanen ikke længere er en uvant nyhed, men er blevet en naturlig og integreret del af byens puls. Mange er bevidste om, at letbanen er en nem og fleksibel løsning, hvis man skal på shoppingtur, til koncert i ODEON eller til fodbold på stadion."

 
Årsmål nået en måned før tid

Efter de første 11 måneder af 2023 er letbanens samlede påstigertal knap 5,3 millioner. Dermed har letbanen en måned før tid indfriet det reviderede - og nedjusterede - passagermål for 2023 på netop 5,3 millioner påstigere.

Odense Letbane forventer lavere passagertal i december og januar - frem mod universitetets studiestart i februar, hvor pendlerne for alvor vender tilbage.

 
Målet for 2024 er i alt 6,4 millioner påstigere.

"Vi går ind i det nye år med klare målsætninger om at udvikle letbanens tilbud yderligere. Vi vil gerne skabe endnu flere samarbejdsprojekter, som vi senest har set med Juleekspressen, og vi håber at kunne byde ind med nye, fleksible løsninger, der imødekommer de transportbehov, der hele tiden opstår. Letbanen skal udvikle sig i takt med byen," fastslår Dan Ravn.

 
/HB - kilde Odense Letbane


 


Juleekspressen i Odense. Foto: Viktor Asp

 


Der er to juleekspresser ude at køre. Foto: Viktor Asp

 

 


Andre nyheder:

Status Hovedstadens Letbane - i Glostrup

Hovedstadens Letbane gør store fremskridt. Vi ser på fremdriften i Glostrup i slutningen af 2023. (23.12.23)

9% flere med Odense Letbane

583.000 passagerer steg på letbanen i september. Tallet er det hidtil højeste for en enkelt måned. (20.10.23)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen Øverst til venstre.
 

Læs mere her:

Milepæl for letbanen - over 600.000 passagerer i nov. 2023 (Odense d. 21.12.23)
Sådan kører letbanen i julen. (Odense d. 20.12.23)
Luciaoptog spreder lys igen med letbanen (Odense 13.12.23)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold