Letbaner.DK
 
Fremrykkede investeringer i Aarhus
Nyhed 00582  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er en letbane
Link
Støtte
Om foreningen
Kontakt
Arkiv
Tilbage
Næste


Togmøde på Lystrup Station. Foto: Letbaner.DK

 

Fremrykkede investeringer som følge af COVID-19

 
24.04.20
Aarhus Letbanes bestyrelse har valgt at fremrykke investeringer for ca. 20 mio. kr. for at understøtte lokalt erhvervsliv som følge af COVID-19.

Bestyrelsen har valgt en række projekter, der udover at forbedre driftsstabiliteten og sikkerheden, nedbringe vedligeholdelsesomkostningerne og opfylde diverse ønsker fra lokalområderne, også vil støtte en bred vifte af lokale leverandører. Tilsammen vil projekterne have en betydelig positiv effekt.

Her er den foreløbige liste over projekter:

• Nedlæggelse visse usikrede overkørsler på Odderbanen
• Fjernelse af isolerklæbestød på hele banen
• Nyt sporskifte i Lystrups stations sydlige ende
• Etablering af udsugning ved drejebænken på værkstedet
• Ombygning af tog-vaskemaskine
• Opgradering af hegn mellem banen og naboer
• Begrønne udvalgte omformer stationer
• Ny opdeling af kørestrømsanlægget i flere sektioner
• Automatisering af døgnrapporter

"Der er tale om tiltag, som vi under normale forhold ville have spredt lidt mere ud, men dels så er der jo behov for, at alle gør deres til at holde Danmark økonomisk i gang her under Corona-krisen på den korte bane, og dels så er der altså tale om gode projekter med en selvstændig berettigelse", udtaler Bestyrelsesformand Steen Stavnsbo.


Et isolerklæbestød består af en samling af skinnerne med isolerende materiale. De stammer fra nærbanens signalanlæg og er nu kortsluttet grundigt aht. kørestrøm i sporet. Fjernelse giver mere jævn kørsel, mindre vedligehold og et pænere spor. Foto: Letbaner.DK

 
Sporskifte i Lystrup

”Et eksempel fra listen er et nyt sporskifte i sydenden af Lystrup station. Det har været et ønske siden åbningen af Grenaabanen, da togene fra Aarhus af hhv. den gamle og den nye bane ofte må vente på hinanden, hvis det ene tog er forsinket. Vi kan med et ekstra sporskifte undgå mange forsinkelser”, fortæller adm. direktør Michael Borre.


Forgreningen syd for Lystrup Station med tog på vej fra den gamle bane via Thorsøvej. Foto: Letbaner.DK

 
Finansiering

Finansieringen sker inden for Letbanens nuværende rammer hos Kommunekredit. Aarhus Letbane forventer på trods af de nævnte fremrykkede investeringer fortsat at kunne holde sine godkendte driftsbudgetter for 2021, og at tiltagene også på den korte bane tjenes ind i form af effektiviseringer af vedligehold af tog og infrastruktur, samt øget sikkerhed og driftsstabilitet.

Regionsrådsformand Anders Kühnau udtaler: ”Det er glædeligt, at Letbanen er med til at vise samfundssind i en tid, hvor erhvervslivet er hårdt presset. Samtidigt er der tale om fremrykning af investeringer, der sikrer en bedre drift til gavn for passagerne på hele banen, og som ikke får indflydelse på de anlægsprojekter der i øvrigt er undervejs i forhold til bl.a. at sikre halvtimesdrift på Grenaabanen”.

 
/HB - kilde: Aarhus Letbane

 


Relaterede nyheder:

Første letbanetog ankommet til Odense

Det første letbanetog til Odense ankom til kontrolcenteret ved Munkebjergvej sen aften d. 19/2. (09.03.20)

Aarhus letbane på vej til stor succes

Aarhus Letbane har haft en hård start, men nu begynder det at køre godt. (10.02.20)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen Øverst til venstre.
   

”Det er glædeligt, at Letbanen er med til at vise samfundssind i en tid, hvor erhvervslivet er hårdt presset. Samtidigt er der tale om fremrykning af investeringer, der sikrer en bedre drift til gavn for passagerne på hele banen" udtaler Regionsrådsformand Anders Kühnau.

 
 

Læs mere her:

Letbanen fremrykker investeringer for 20 millioner kroner (Aarhus 09.04.20)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold