< Letbaner.DK - Nyt fra udlandet
Letbaner.DK
 
Nyt fra udlandet
Nyhed 00373  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er letbaner?
Link
Om foreningen
Kontakt
Støttemedlemmer
Arkiv
Tilbage
Næste

Nyeste letbanevogn Avenio fra Siemens
Seneste letbanemodel 'Avenio' fra Siemens
er på vej til flere europæiske byer.

 

Nyt fra udlandet

 
19.06.10
Vi tage pulsen på letbaneaktiviteter i Brasilien, Californien og Polen.

Mens vores hjemlige trafikpolitiske scene langsomt er ved at tage letbanekonceptet til sig, er der fuld skrue på udviklingen i udlandet. Her er overskrifterne:


· Brasilia satset på letbaner
· Los Angeles har droppet AnsaldoBreda
· Californien: Siemens udvider letbanefabrik
· Polen vil være nr. 1 i Central- og Østeuropa

 

Brasilia satset på letbaner

Alstom har fået en kontrakt på 265 mio. euro til at bygge en 8,7 km lang letbane i Brasiliens hovedstad Brasilia, der har ca. 3,5 millioner indbyggere. (Pris pr. kilometer ca. 220 millioner kroner.) Man har vurderet, at en dyr metro ikke er løsningen på byens massive trafikproblemer.

Denne linje 1 er første etape i udbygningen af den kollektive trafik med letbaner. Linje 1 skal reducere antallet af biler med 30% på den trafikplagede Avenida W3 Sul fra Asa Sul til 502 Norte.

Det vil blive Brasiliens første moderne letbane. Finansieringen kommer fra det franske byudviklingsfirma ADF, og med vanlig fransk fremdrift, hvad angår indkøring af nye letbanebyer, vil Alstom Citadis letbanevogne begynde at køre fra slutningen af 2010.

Trafikselskabet i Montpellier har underskrevet en separat kontrakt på 350.000 euro, for at yde seks års teknisk hjælp og bistand, mens projektet færdiggøres.

Næste udbygning bliver en forlængelse af linie 1 til 22,6 km. med 24 standsningssteder. Den skal være færdig til afholdelsen af FIFA World Cup, som afholdes i Brasilien i 2014!

Los Angeles har droppet AnsaldoBreda

Los Angeles Metropolitan Transportation Authority (MTA) prioriterer letbaneudvidelser højt. Planen indeholder en forlængelse af Gold line i begge ender, samt en forlængelse af Green line til byens lufthavn.

Imidlertid er beslutningen om en ordre på 100 lavgulvsvogne fra AnsaldoBreda trukket tilbage, eftersom selskabet meddeler, at det ikke er i stand til at stille med de økonomiske garantier, som MTA forlanger.

Kravene kommer, fordi AnsaldoBreda ved udgangen af november måned 2009 kun havde leveret 27 af de i 2003 bestilte 50 vogne, der skulle have været leveret i maj 2007.

Californien: Siemens udvider letbanefabrik

Siemens fortsætter med at udbygge letbanefabrikken i Sacramento, Californien for 26 millioner dollars og regner med at ansætte yderligere 200 medarbejdere, hvilket bringer arbejdsstyrken op på 700.

Grundlaget herfor er den forrygende fremgang for de miljøvenlige letbaner i USA. F.eks. har Siemens siden 1999 leveret over 300 letbanevogne fordelt på 10 forskellige byer i USA.

Polen vil være nr. 1  i Central- og Østeuropa

Polen understregede på en nylig afholdt konference sin påstand om at være sporvognsland nr. 1 i Central- og Østeuropa, ved at offentliggøre planer for fire milliarder euro (ca. 30 milliarder kroner).

Det største projekt bliver et nyt linienet til den nordpolske by Olsztyn, hvor den sidste sporvogn kørte i 1965. Byen har ansøgt EU om en støtte på 80 pct. af udgifterne. De 30 busser, der kører på linierne, kan erstattes af 10 letbanevogne.

I fire andre polske storbyer skal der bygges nye linier, og alt skal være færdigt i 2015.

Ni andre storbyer er på listen, og i Lublin bliver der bygget en lufthavnslinie, endnu før luftshavnen er taget i brug, og Warszawa får hele to nye letbanelinier til lufthavnen.

Kilde: Tramways & Urban Transit

/ME


Relaterede nyheder:

Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
   
 

Læs mere her:

Fotbolls-vm genererar spårväg.
(Lightrail.se 05.07.10)
Partners selected for Brasilia light rail project.
(Railw.Gaz. 15.07.10)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 09.12.20